Naslovnica Zdravlje Violeta donira respiratore i zaštitnu opremu

Violeta donira respiratore i zaštitnu opremu

Sveukupna vrijednost donacije je oko 400.000 KM. Trenutno je u toku proces organizacije transporta opreme u Bosnu i Hercegovinu.

GRUDE – Kompanija Violeta, koja je od ranije poznata po društvenoj odgovornosti prema zajednici, i ovaj je put odlučila pokazati veliko srce i pomoći zdravstvenom sistemu BiH.

S ciljem pomoći bolnicama u BiH, zaštiti osoblja i pacijenata u borbi s epidemijom korona virusa naručena je i plaćena sljedeća oprema: 6 respiratora, 100.000 kom 3sl. zaštitnih maski, 5.000 kom KN95 maski za liječnike, 15.000 kom zaštitnih odijela za bolničku upotrebu, 200.000 pari zaštitnih rukavica, 200.000 pari zaštitnih navlaka za obuću, zaštitne naočale, štitnici za lice…

Sveukupna vrijednost donacije je oko 400.000 KM. Trenutno je u toku proces organizacije transporta opreme u Bosnu i Hercegovinu. Iz Violeta posebno zahvaljuju dr. Vrdoljaku i dr. Bekavcu iz bolnice Mostar, koji su svojim stručnim savjetima pomogli pri odabiru opreme. Također, poručuju ukoliko je još neka kompanija zainteresirana za nabavku slične opreme, spremni su podijeliti kontakte dobavljača i njihove cijene.