Naslovnica Lifestyle Uživajte u vrhunskim predstavama i koncertima NPS po cijeni ulaznica od 10...

Uživajte u vrhunskim predstavama i koncertima NPS po cijeni ulaznica od 10 KM

U četvrtak, 20. maja sa početkom u 19:30 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo, publika će imati priliku uživati u muzičko-scenskoj večeri „U ime ruže“ u izvedbi opere i baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, uz učešće mladih i perspektivnih glumaca. Na programu će se naći numere iz poznatih baleta, opera i drama „Krcko Oraščić“, „Uspavana ljepotica“, “Šišmiš”, “Aida”, “Figarova ženidba”. “Učene žene”, “Kuga”.

U petak, 21. maja 2021. godine, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena dramska predstava „O medvjedima i ljudima“ autora i režisera Saše Anočića. Predstava počinje u 19:30 sati.

O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, Adnan Cico i Mirza Balić.

U ponedjeljak, 24. maja 2021. godine sa početkom u 19:30 sati, bit će izvedena komedija „Buba u uhu“ u režiji Admira Glamočaka.

“Buba u uhu” jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove duhovite, otkačene i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelom svijetu. Feydeauovo pozorište je blisko farsi, prepuno bučne komike, nevjerojatnih zapleta i apsurda.

U predstavi igraju: Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Snežana Bogičević, Izudin Bajrović, Emina Muftić, Senad Bašić, Alen Muratović, Tatjana Šojić, Merima Lepić – Redžepović, Riad Ljutović, Vedran Đekić, Admir Glamočak.

Podsjećamo našu publiku na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom borovaka u zatvorenom prostoru.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba,
putem e-maila: [email protected],
telefonskim putem na broj: 033 221 682.
Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00 -11:30 i 15:30-19:30 sati.