Naslovnica Posao Unaprijedite svoj biznis uvođenjem digitalnih alata u svoje svakodnevno poslovanje – prijavite...

Unaprijedite svoj biznis uvođenjem digitalnih alata u svoje svakodnevno poslovanje – prijavite se na Dig.IT program!

Korištenje digitalnih alata u poslovanju danas je nezaobilazno za sve biznise neovisno od djelatnosti kojom se bave. Bilo da želite povećati prodaju ili unaprijediti promociju, digitalni alati će vam pomoći i olakšati da ispunite svoje poslovne ciljeve i svoje proizvode predstavite široj publici i novim, potencijalnim kupcima.

U periodu od februara 2022. do jula 2022. godine, Fondacija 787 uz podršku Američke ambasade u BiH implementira šestomjesečni program Dig.IT za preduzetnice iz cijele BiH. Program će okupiti 20 preduzetnica i žena koje imaju poslovnu ideju te rade na njenom daljem razvoju.

Učesnice će u okviru programa proći intenzivnu obuku u kombinovanom formatu (online i offline radionice) na različite teme iz oblasti digitalizacije i korištenja dostupnih digitalnih alata za unaprjeđenje poslovanja.

Osim edukativnih sesija i usvajanja značajnih digitalnih vještina, učesnice Dig.IT programa imat će priliku takmičiti se za vrijedne nagrade. Kao završni događaj programa bit će održano pitch takmičenje u okviru kojeg će najuspješniji pitch osvojiti profesionalno fotografisanje i (re)brendiranje svog biznisa kroz saradnju s uspješnim bh. fotografima/kinjama i dizajnerima/cama.

Cilj ovog besplatnog programa jeste ponuditi preduzetnicama iz cijele Bosne i Hercegovine edukacije i priliku za razvoj digitalnih vještina te samim time i omogućiti i ubrzati digitalizaciju njihovih biznisa. Ovakvi načini poslovanja pomažu biznisima u povećanju prodaje, dovode do poboljšanja interakcije sa kupcima te u konačnici ih čine konkurentnijim na tržištu i u skladu sa evropskim trendovima u preduzetništvu.

Pri samom završetku programa, učesnicama će biti uručen i zvanični certifikat kao potvrda o stečenim vještinama i digitalnim kompetencijama kroz neformalno obrazovanje.

Prijave za program su otvorene od 18.01. do 30.01.2022. godine (do ponoći), a svoju već možete poslati ispunjavanjem prijavnog obrasca.