Naslovnica Lifestyle U Sarajevu otvoren prvi regionalni „Hedonist Fest“

U Sarajevu otvoren prvi regionalni „Hedonist Fest“

U Sarajevskoj Vijećnici sinoć je svečano otvoren prvi Wine & Gastro regionalni Hedonist Fest.  Ukupno 40 izlagača, velikih regionalnih vinara, restorana i proizvođača hrane pružaju posjetiteljima priliku da uživaju u rajskim kapljicama najboljih vina regije, kao i u raznolikim delicijama koje pripremaju naši najbolji restorani i proizvođači hrane.

Ovom prilikom prisutnim posjetiocima se obratila gradonačelnica gđa. Benjamina Karić: “Sarajevo je grad festivala. Raduje me što je toj prebogatoj festivalskoj niski dodat i regionalni festival vina i delicija, koji za naš grad predstavlja sjajnu i turističku i poslovnu promociju. Pozdravljam održavanje prvog Hedonist festa i želim mu dugu i uspješnu budućnost”, izjavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Uz dobrodošlicu svim prisutnim dr. Haris Fazlagić, v.d. predsjednika Turističke zajednice KS poželio je lijepo, ugodno veče uz poseban užitak za sve ljubitelje vina i kulinarskih delicija ponuđenih na Hedonist festu. Ovom prilikom je izjavio: Sarajevo je između ostalog prepoznato kao mjesto odlične gastronomije, a podrškom ovakvim događajima Turistička zajednica KS bh. prijestolnicu želi pozicionirati na visoku ljestvicu kada su u pitanju gastronomski događaji. Hedonizam fest koji je u jedinstvenoj Vijećnici, uz posebnu atmosferu prostora i muzike, ponudio vrhunske domaće gastronomske proizvode pokazao se kao izuzetan događaj koji vrijedi ponoviti, odnosno pretvoriti u tradiciju.

Izlagače i posjetitelje pozdravio je i organizator Hedonist Festa g. Mirsad Mavraković – „Hedonizam predstavlja težnju ka zadovoljstvima za koje se smatra da su svrha čovjekovog života. U to ime, velika mi je čast i zadovoljstvo otvoriti naš prvi Hedonist Fest koji se održava u jednom od najljepših objekata našeg grada. Ukupno 40 izlagača, velikih regionalnih vinara, restorana i proizvođača hrane pružiće večeras i sutra posjetiteljima priliku da uživaju u rajskim kapljicama najboljih vina regije, kao i u raznolikim delicijama koje pripremaju naši najbolji restorani i proizvođači hrane. Pozdravljam sve hedoniste, ljubitelje dobrih vina i delicija dobrodošlicom sa željom da iskoristite priliku za opuštanje i uživanje, kako večeras tako i sutra na ovom istom mjestu. Živjeli!“

Gradonačelnica Benjamina Karić je potom zajedno sa direktorom Hedonist Fest-a, Mirsadom Mavrakovićem simbolično otvorila ovaj prvi regionalni Hedonist Fest presjecanjem posebno pripremljene francuske delicije, Mille-feuille torte koju su napravili slastičari iz Maison Coco.

Posjetioci su imali priliku degustirati regionalna vina, otkriti neke nove i starije etikete, te u razgovoru s vinarima i proizvođačima doznati sve što ih zanima o načinu proizvodnje, svojstvima vina i drugim zanimljivostima. Pored vinara iz regije, izlagači su i eminentni restorani iz Sarajeva i proizvođači mliječnih i suhomesnatih proizvoda koji su gostima pružili potpuni užitak u kušanju vina i kulinarskim delicijama.

Festivalu je prisustvovao veliki broj uvaženih ambasadora te mnogobrojne javne ličnosti. Posjetiteljima je upriličen i energičan i jedinstven muzičko scenski performans DJ Nixona uz vrhunski zvuk saksofona.

Ulaznice za drugi dan festivala se mogu kupiti putem sistema www.kupikartu.ba ili u Sarajevskoj Vijećnici.

Partneri festivala su STARLINE Mercedes Benz, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Metromedia, Maxmedia, Sarajevski Kiseljak, Restoran Shane, Zlatara Sofić i Natuzzi.

Medijski pokrovitelji su Kupikartu.ba, Klix i Radio Sarajevo.