Naslovnica Dobre priče U povodu Svjetskog dana mlijeka: Donacijom mlijeka Lactalis BH pomogao socijalno ugroženima

U povodu Svjetskog dana mlijeka: Donacijom mlijeka Lactalis BH pomogao socijalno ugroženima

Kompanija Lactalis BH donacijom Dukat mlijeka obradovala je korisnike projekata Pomozi.ba u stanju socijalne potrebe.

Ova vrijedna donacija osnovne prehrambene namirnice, važne za cijele porodice omogućit će da mlijeko dobije oko 1.500 ljudi, korisnika projekata “Obrok za sve” i “Mjesečni paketi”. U sklopu mjesečnih paketa pojedincima i porodicama ćemo dijeliti po paket mlijeka, a preostali dio korisnicima projekta “Obrok za sve”.

“Novu u nizu naših humanitarnih akcija upriličili smo baš na Svjetski dan mlijeka, koji se obilježava upravo da bi se skrenula pažnja na ovu vrlo važnu i zdravu namirnicu. Željeli smo učiniti više na podizanju svijesti javnosti i omogućiti da socijalno ranjive kategorije, kojima pomaže humanitarna organizacija Pomozi.ba, u narednom periodu imaju osigurane pakete mlijeka”, poručio je ovim povodom marketing direktor Lactalis BH Dino Bajrić.

Lactalis BH sa mljekarom u Gradačcu je dio globalne Lactalis Grupe, svjetskog lidera u mliječnoj industriji. U Bosni i Hercegovini su prepoznatljivi po velikom srcu koje pokazuju prema sugrađanima kojima je to najpotrebnije. Njihova donacija pomoći će “Obrok za sve”, stalnom i jednom od najvećih projekata u BiH, u sklopu kojeg Pomozi.ba isporuči više od 1.000 obroka dnevno. U okviru ovog projekta pruža se podrška i manjim lokalnim kuhinjama, kako bi ojačali njihov status u lokalnoj zajednici. Također, Dukat mlijeko će upotpuniti pakete prehrambenih i higijenskih proizvoda Pomozi.ba koje prima 120 pojedinaca i porodica u stanju socijalne ugroženosti.

Ovaj projekt može se podržati pozivom na trajni humanitarni broj 17001, kojim se doniraju 2 KM, kao i putem web stranice www.pomoziba.org i standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.