Naslovnica Posao U okviru EKOBIS-a održat će se i 1. sajam turizma – Ekotour...

U okviru EKOBIS-a održat će se i 1. sajam turizma – Ekotour i 1. sajam obrta

Međunarodni sajam ekologije – EKOBIS je jedan od najznačajnijih projekata Privredne komore Unsko – sanskog kantona i šire regije, što potvrđuju i dobijene brojne nagrade.

U proteklih 17 godina na sajmu je izlagalo više od 3300 izlagača iz 18 zemalja, a posjetilo ga je više od 210.000 posjetilaca. Predstavljena je povijest ovog značajnog sajma. Od 2003. godine, prve postavke u prostoru TRC „Sedra, preko kapaciteta auto-kampa „Orljani” do preseljenja na Gradsku otoku u samom centru Bihaća. Na ovaj način sajam je postao prepoznatljiv po tome što je jedini sajam koji se organizira na riječnom ostrvu u netaknutom prirodnom ambijentu. U periodu od 2016. do 2019. godine sajam je održavan na sajmištu SRC “Luke”.

U novoj hali SRC “Luke” sa puno više prostora za izlaganje i prateće sadržaje biće održan i 18. po redu sajam “Ekobis” Bihać.

Prošle godine zbog pandemije nije održan sajam, odgođen je za ovu godinu pa će 18. međunarodni sajam ekologije – Ekobis 2021 biti održan od 9. do 12. septembra 2021. godine.

Tema sajma je “Elektromobilnost”. U okviru ovogodišnjeg sajma održat će se i 1. sajam turizma – Ekotour i 1. sajam obrta.