Naslovnica Istaknuto U martu izazov za ljubitelje planinskog trčanja: VALTER TRAIL – BH TELECOM

U martu izazov za ljubitelje planinskog trčanja: VALTER TRAIL – BH TELECOM

2. Valter Trail održava se uz podršku društveno-odgovornih kompanija i institucija.

Valter Trail – BH Telecom se održava 07.03.2021. godine u Sarajevu, a organizuje ga Planinarsko društvo Skakavac. Ova utrka se kreće dijelom rute Igmanskog marša prolazi preko brda Motka i Grabljivih njiva. Valter je utrka pionira trail trčanja, utrka za hrabre i odvažne koji se ne boje pokvasiti noge ili pasti u blato. Dužina staze iznosi 13.55 kilometara sa 687 metara uzbrdice i 673 metra nizbrdice, a istim putem se davne 1942. godine Prva proleterska brigada sa Romanije prebacila na oslobođene teritorije.

Svi koji uzmu učešće u ovoj utrci imat će priliku testirati svoje granice ali i istovremeno opustiti sva svoja čula trčeći kroz netaknutu prirodu. Start i cilj utrke smješten je na lokaciji Planinarskog doma Motka. Nakon proglašenja pobjednika i pobjednica kojima će se uručiti vrijedne nagrade  koje su osigurali generalni pokrovitelji BH Telefom i LG, za sve učesnike upriličiti projekcija filma „Džemo“. Ovaj dokumentarni film autora Lejle Kajić i Davorina Sekulića, govori o životu i ljubavi za trčanjem Džamala Jašarevića, koji na ovoj utrci brani pobjedničko postolje. Film je snimljen u koprodukciji Al Jazeere Balkans i portala Klix.ba.

Ovogodišnji Valter Trail – BH Telecom se organizuje uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS i Općine Vogošća. Medijski pokrovitelji utrke su: RSG, Antena i MIX radio, klix.ba, a generalni pokrovitelji BH Telecom i LG.

Iz Planinarskog društva Skakavac pozivaju sve zainteresovane da se na ovoj posebnoj utrci prepuste čarima bosanskohercegovačke prirode i postanu pioniri trail trčanja.

Prijave za su otvorene do 20.02.2021. a mogu se obaviti na linku: 

Više informacija o Planinarskom društvu Skakavac i utrci možete pronaći web stranice: https://www.pdskakavac.ba/valter-trail

Na Valter Trailu 2020. godine takmičari su trčali i po snijegu
I kada su uslovi za trčanje teški – Valterovci ne skidaju osmijeh sa lica