Naslovnica Dobre priče Turistička zajednica KS aktivno i sveobuhvatno promovira turizam u zemlji i svijetu

Turistička zajednica KS aktivno i sveobuhvatno promovira turizam u zemlji i svijetu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo dinamično radi na razvoju turizma i turističkih potencijala, što potvrđuju brojne aktivnosti kojima je turistička ponuda predstavljena potencijalnim turistima.

Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo predstavio je Kanton Sarajevo, ali i cijelu BiH u jednoj od trenutno najgledanijih televizija – EXPO 2020, te upoznao svjetsku javnost o specifičnostima grada, turističkim potencijalima i približio turističku ponudu svima koji još nisu posjetili Sarajevo i njegove olimpijske planine. 

Predstavnici Turističke zajednice KS s javnim i privatnim turističkim sektorom, kao prva grupa privrednika uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo predstavili su Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai. U protekloj sedmici prezentirali su ekonomske, investicijske i turističke potencijale naše zemlje učesnicima iz 192 zemlje svijeta. Učešćem na EXPO-u  Turistička zajednica KS ostvarila je  konkretnu saradnju na projektima promocije turističke ponude. Riječ je o vrijednoj investiciji kojom će najistaknutije turističke atrakcije i dešavanja u Kantonu Sarajevo biti dostupni potencijalnim turistima diljem svijeta putem live streaminga koji će se emitovati na web stranicama Turističke zajednice KS i njenih steakholdera. 

U toku je realizacija desetine projekata/događaja koje je sufinansirala Turistička zajednica KS s ciljem poboljšanja turističke ponude i oporavka turizma, među kojima su muzička dešavanja na Bjelašnici – koncerti poznatih domaćih i regionalnih bendova i DJ nastupi, škole skijanja i ture na krpljama, zimska radionica za djecu na Trebeviću, a organizirana  je  i nagradna igra za besplatno iznajmljivanje ski opreme. Održan je jedinstven maraton kroz grad – trka kroz Sarajevo u kojoj su učestvovali trkači iz 15 država svijeta. Zabave za najmlađe ne nedostaje ove zime budući da su na raspolaganju klizališta na nekoliko lokacija u gradu: Zimska čarolija na Skenderiji, Zima na Vilsu, a ove godine otvorena je i prva ledena ploha na Ilidži uz podršku Turističke zajednice KS. Posjetiteljima smo omogućili i nesvakidašnju izložbu posvećenu pop-rock bendu Crvena jabuka koju mogu vidjeti u Štrosmajerovoj ulici u centru Sarajeva.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo pružila je podršku projektima iz oblasti muzike, zabave, sporta, kulture, historije, očuvanja tradicije i slično, te tako obezbjedila održavanje različitih događaja tokom cijele zimske turističke sezone, kako bi ojačala turisitčku ponudu i turistima pružila više razloga da posjete Sarajevo i olimpijske planine.