Naslovnica Preporučujemo Svjetski dan snijega – kampanja “Dovedite djecu na snijeg”

Svjetski dan snijega – kampanja “Dovedite djecu na snijeg”

Olimpijski centar Jahorina 16. januara 2022. godine, proslavlja Svjetski dan snijega, odnosno, World Snow Day, kao dio kampanje “Dovedite djecu na snijeg”, organizovan od strane Međunarodne skijaške federacije (FIS).

Cilj održavanja ove sjajne manifestacije je motivacija djece da proslavljaju sve ono što je u vezi sa snijegom, a istim povodom, Olimpijski centar Jahorina je odlučio da svoje najmlađe skijaše obraduje divnim danom na snijegu, uz brojne sniježne aktivnosti, te sjajnom pogodnošću.

Naime, 16. januara, za mališane koji skijaju, kao i onu koja tek uče da savladaju ovaj prelijep zimski sport, Olimpijski centar Jahorina pripremio je popust u iznosu od 50% na dnevne, poludnevne i noćne, dječije ski karte.

Istog dana, u periodu od 16 do 18 časova, na poligonu Poljice, na radost svih, biće organizovana radionica, koja će sadržati brojne edukativne i kreativne aktivnosti, kao što su štafetna trka i pravljenje skulptura od snijega, dok će u 18 časova, takođe, na stazi Poljice, biti organizovana ski trka. U istoj će moći učestvovati sva djeca starosne dobi do 12 godina, uz kotizaciju u iznosu od 5KM. Lijepa vijest je da će sav novac prikupljen od kotizacija otići u dobrotvorne svrhe, a pomenuti iznos će se moći uplatiti na licu mjesta, na dan trke.