Naslovnica Posao Sredstva za digitalnu transformaciju MSP

Sredstva za digitalnu transformaciju MSP

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH objavljuje javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća u okviru projekta DigitalBIZ.

Putem javnih poziva, UNDP će podržati preduzeća koja žele uvesti korištenje digitalnih alata i opreme sa ciljem digitalne transformacije kroz unapređenje sopstvenih procesa rada i proizvodnje, otvaranja novih poslovnih mogućnosti i tržišta, te jačanja otpornosti na rizike i vanjske utjecaje.

U konačnici, podrška malim i srednjim preduzećima kroz kombinaciju pojedinačnih mjera dovest će do učinkovitijih i potpunijih odgovora na njihove poslovne potrebe. Istovremeno ovom podrškom promovišu se napredni pristupi poslovanju malih i srednjih preduzeća, te stavlja fokus na razvoj neophodnih znanja i vještina zaposlenih s ciljem lakšeg i bržeg pristupa tržištima.

Kroz ovu podršku direktno će se povećati konkurentnost malih i srednjih preduzeća, povećati produktivnost i omogućiti brži ekonomski rast.

Rok za podnošenje prijava je 26.11.2021. a detalji o načinu dostavljanja prijava se nalaze u smjernicama javnih poziva.
Tim povodom, UNDP objavljuje:

  1. Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća Federacije Bosne i Hercegovine
  2. Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća Republike Srpske i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Sve informacije o javnim pozivima, smjernice za prijavu i prijavni obrasci su na slijedećem LINKU.