Naslovnica Preporučujemo Raj za ljubitelje vina i dobrog zalogaja: “Sarajevo wine fest” se održava...

Raj za ljubitelje vina i dobrog zalogaja: “Sarajevo wine fest” se održava 9. i 10. novembra u hotelu Holiday

Četrnaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo wine fest“ bit će održan u utorak, 9. i srijedu, 10. novembra u terminu od 17 do 22 sata u sarajevskom hotelu Holiday.

Tokom dva dana trajanja tradicionalne manifestacije posjetioci će uživati u upoznavanju sa i degustaciji vrhunskih vina bosanskohercegovačkih i regionalnih vinara, uz raznovrsne delicije koje će biti ponuđene na štandovima renomiranih proizvođača hrane.

Ove godine, shodno epidemiološkoj situaciji, ulaz u izložbeni salon za sve učesnike – izlagače i posjetioce će biti moguć jedino uz zakonom predviđene mjere ili uz antigenski test, koji će se moći izvršiti na licu mjesta.

– Uprkos lošoj aktuelnoj situaciji uspjeli smo okupiti veliki broj domaćih i stranih proizvođača vina i prehrambenih proizvoda iz cijelog regiona, koji će za vrijeme trajanja manifestacije imati zadovoljstvo da na najbolji način predstave svoje brendove u prelijepoj i ugodnoj atmosferi kongresne dvorane hotela Holiday. Partneri projekta su Hrvatska gospodarska komora i Razvojna banka FBiH – poručili su organizatori festivala.

„Sarajevo wine fest“ svake godine okuplja veliki broj gostiju, diplomatske i akademske pojedince, ali i goste iz svijeta muzike, sporta, glume i uopšte umjetnosti, a tako će sigurno biti i ovaj put.