Naslovnica Noviteti Radionice i natjecanje u promatranju ptica u Hutovom blatu

Radionice i natjecanje u promatranju ptica u Hutovom blatu

Trodnevne radionice i natjecanje u promatranju ptica održavat će se od 15. do 17. prosinca u Parku prirode Hutovo blato u sklopu projekta “Endemic pathway – ePATH”.

Cilj radionica je popularizacija endemskih i ugroženih vrsta biljaka, riba i ptica u prekograničnom području kroz zanimljive edukativne sadržaje: škole u prirodi, foto safari i drugo.
Za posjetitelje Parka bit će organizirano i natjecanje u promatranju ptica koje će se odvijati kroz novu mobilnu aplikaciju. Tim povodom održat će se konferencija za novinare koja će biti upriličena u srijedu, 15. prosinca, u 11 sati u motelu Park u Karaotoku.

Privodi se kraju i uspostava Adrenalinskog parka u Parku prirode Hutovo blato. Adrenalinski park se sastoji od: adrenalinske staze za djecu, adrenalinske staze za odrasle, zip line-a i zida za penjanje.

No photo description available.

Projekt se provodi u okviru programa “Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020” s ciljem jačanja i diverzifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.