Naslovnica Lifestyle Priča jednog ćebenceta

Priča jednog ćebenceta

Kada me je prije tri godine jedan mladi bračni par kupio na rasprodaji, mislio sam da nema srećnijeg ćebenceta od mene. Obično bih bio naslonjen na staroj fotelji ispred televizora, rijeđe na kauču pored. Uvijek sam bio spreman da nekoga pokrijem ili po potrebi ušuškam kada dođe zima. Jedini problem mi je bila veš mašina, jer bih nakon svakog pranja ostao nekako sparušen i krut, a razumjet ćete da zbog osjetljivog pamuka od kojeg sam napravljen, to može da bude vrlo nezgodno.

Ubrzo se pojavilo jedno štene koje je, osim što bi koristilo svaku priliku da me grize i vuče po podu, ostavljalo za sobom veliku količinu dlaka. Često su morali da me peru više puta, a ni onda ne bi sve dlake skinuli, posebno one manje koje nisu lako uočljive. Taman kada sam pomislio da ne može biti gore, odnekud se pojavilo jedno malo, piskutavo stvorenje. Bila je to ljubav na prvi dodir. Nije prošlo mnogo vremena do prvih koraka, a sa njima počinju moje prave nevolje.

Ljudi misle da je lako biti ćebence, ali u domaćinstvu sa malim djetetom i psom, to umije da bude veoma naporan posao. Vuku me na sve strane, ostavljaju po prašnjavim ćoškovima, grizu, grebu, mažu hranom… Jednom sam čak pao sa terase u neku baru, a poslije svega toga idem na nekvalitetno pranje nakon koga se ne osjećam nimalo mekano.

Srećom, prije nekoliko mjeseci, stigla je nova LG veš mašina i ja sam već nakon prvog pranja bio preporođen! Bubanj je prostran, mislim da može da stane više od 10 kg odjeće,  tako da ima dovoljno mjesta čak i za veće količine veša. Svi dijelovi u mašini su vrlo fini, uvijek se ljubazno jave. Sa AI DD™ motorom sam se vrlo brzo sprijateljio, jer se svaki put prilagodi u odnosu na veš koji se pere. Siguran sam da će naše prijateljstvo potrajati, jer mi kaže da posjeduje 10 godina garancije. Ukućani uglavnom koriste ekološko pranje, čuo sam da je to dobro za planetu i kućni budžet zbog manjeg utroška energije, ali vjerujte da ja ne osjećam nikakvu razliku. Posle svakog pranja, nezavisno od programa koji uključe, ja izađem jednako čist i osvježen. 

Sada mi je pravo uživanje da se igram sa djetetom i psom, jer znam da ću poslije svakog pranja biti kao nov! Ponekad se desi da je dijete nestrpljivo, pa me tada peru pod programom TurboWash™360˚gdje sam opran za manje od 40 minuta, a rezultati su isti kao i kod običnog pranja. Ono što mi je posebno važno je da u novoj mašini postoji mogućnost pranja vodenom parom. Zahvaljujući snazi vodene pare, LG Steam™, više nemam problema sa ostacima prljavštine i dlaka. Para omekša tkaninu, pa dubinski pere čak i najsitnije dijelove tkanine, tako da je ne oštećuje. Nema više ni 99,99% mikroskopskih čestica kao što su alergeni, pa ukućani više ne kišu toliko često.

Nadam se da će moja iskustva pomoći i drugima poput mene, koji vjerno ispunjavaju svoje šuškave obaveze u milionima domaćinstava širom zemlje. Znam da ne možemo da komuniciramo sa vlasnicima, ali siguran sam da bi, kada bi mogli, tkanine svih vrsta jednoglasno tražile da se operu u LG veš mašinama!    

Više informacija možete pronaći na https://www.lg.com/rs/ves-masine