Naslovnica Zdravlje Premijera pjesme povodom Međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu

Premijera pjesme povodom Međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu

Povodom 2 aprila, Međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu udruženje Colibri, Armin, Latif, Dalal i Eldin poklanjaju svim mališanima BiH pjesmu "100% ljubav".

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. aprila. Ovaj dan je rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2007. godine određen kao datum na koji se širom svijeta nastoji podizati svijest o autizmu. Na ovaj dan se želi skrenuti pažnja javnosti širom svijeta na probleme osoba s autizmom koji se najčešće razvije u prve tri godine i uglavnom traje do kraja života.

Povodom ovog dana, udruženje Colibri zajedno sa bh. umjetnicima Latifom Močevićem, Dalal Midhat, Eldinom Huseinbegovićem i Arminom Muzaferijom poklanja djeci Bosne i Hercegovine pjesmu “100% se volimo”.

Pjesma je nastala potpuno spontano u udruženju Colibri, a tokom časova muziko-terapije u Centru za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama. Obzirom da se udruženje koje su osnovali roditelji godinama bori za prava svoje djece, stvorila se jedna velika mreža prijatelja koji pomažu. Pjesma je dokaz ljubavi, smjelosti, predanog rada i pomjeranja granica u našem društvu.

Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju Colibri se zalaže za ravnopravnost djece i osoba sa poteškoćama u društvu, a više informacija o njihovim aktivnostima možete pronaći na: COLIBRI