Naslovnica Preporučujemo Predstava “Cosa Nostra” povodom 8.marta

Predstava “Cosa Nostra” povodom 8.marta

Predstava ”COSA NOSTRA” je nastala u produkciji Udruženja Umjetničke grupe ”SATYA” i biće izvedena 8. marta, sa početkom u 20 sati.

Komedija je premijerno izvedena 11. 10. 2012. u velikoj sali Centra za kulturu ”Sarajevo”. Do sada je gostovala u Vogošći, Ilijašu, Travniku, Zenici, Tešnju, Fojnici, Maglaju, Visokom, Konjicu, Kaknju, Gradačcu, Zavidovićima, Hadžićima, Srebreniku, Ist. Sarajevu, Goraždu, Mostaru, Gornjem Vakufu, Novom Travniku, Busovači, Jablanici, Splitu, Metkoviću, Hvaru, Dubrovniku, Doboju, Jablanici, Tuzli… a izvedena je više od 50 puta.

”Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

U predstavi igraju glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (”Viza za budućnost”, ”Lud, zbunjen, normalan”, ”Nebo iznad krajolika”, ”Belvedere”) i mlada glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Belma Salkunić, poznaija po ulogama u serijama „Crna hronika“, „Lud, zbunjen, normalan“, te filmovima „Dobro ustimani mrtvaci“, „Sarajevski Romeo i Julija“, „Glas“… Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije.

Trajanje predstave je 70 min.

Ulaz je 7 KM, ulaznice možete preuzeti u prostorijama CKM-a (Ulica Jelića 1) svakim radnim danom od 09:00 do 14:00 i od 16:00 do 21:00, a rezervacije izvršiti putem emaila [email protected] i broja 033 232 595 ili online na linku.