Naslovnica Preporučujemo Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom pokrenuo web kampanju prikupljanja sredstava

Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom pokrenuo web kampanju prikupljanja sredstava

Udruženje Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom pokrenulo je web kampanju prikupljanja sredstava za podršku djeci i mladima širom BiH. U tu svrhu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17022, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Diplomatski zimski bazar je humanitarni događaj koji svake godine organizuje međunarodna zajednica u Sarajevu za podršku djeci i mladima širom Bosne i Hercegovine. U 2019. godini, više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija i više od 80 domaćih izlagača i nevladinih organizacija je učestvovalo na Bazaru u izložbenoj sali u Skenderiji.

Hiljade posjetilaca zajedno sa sponzorima Bazara je pomoglo da se prikupi 249.000 KM koje su raspodijelili na 23 organizacije koje pomažu djeci u potrebi. Prošle godine su se premjestili 100% online zbog pandemije, ali su ipak uspjeli prikupiti 83.000 KM za finansiranje 18 humanitarnih oganizacija.

Uprkos COVID pandemiji, moramo nastaviti naše napore i ove godine da podržimo one kojima je sada najviše potrebna naša pomoć. Pomozite nam da održimo duh Bazara živim i podržite ovu akciju.Svaka marka je važna!

Takođe možete pomoći učestvujući u Pomozi.ba decembarskom Humanitarnom bazaru koji će organizovati Pomozi.ba i donirati sav prihod kampanji Dipomatskog zimskog bazara. Humanitarni bazar dobre volje će se održati u prostorijama Pomozi.ba u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, 11. decembra od 10:00 do 17:00.
Pored poziva na broj 17022, donacije za podršku djeci i mladima su moguće uplatama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg, kao i direktnim uplatama na račun Diplomatskog zimskog bazara.

Za uplate iz BiH:
Banka: Raiffeisen Banka BiH
Primalac: Udruženje Diplomatski Zimski Bazar, Sarajevo
Broj računa: 1610000160320059
Svrha uplate: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Raiffeisen Banka BiH
SWIFT CODE: RZBABA2
IBAN: BA391610000160320059
Purpose: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar