Naslovnica Dobre priče Počela realizacija projekta “Moja prva predstava” Predstava “Je li to samo san?”...

Počela realizacija projekta “Moja prva predstava” Predstava “Je li to samo san?” za sarajevske prvačiće

U Dječijoj kući na Grbavici počela su igranja predstave “Je li to samo san?”- Priče iz sarajevske žičare u režiji Maria Drmaća, u okviru realizacije projekta “Moja prva predstava” Udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo“ uz pokroviteljstvo grada Sarajeva.

Danas je odigrana prva predstava, za prvačiće iz OŠ “Hrasno“, a izvođenju predstave su prisustvovale gradonačelnica Benjamina Karić i Gradska vijećnica i zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović koja je pokrenula inicijativu u Gradskom vijeću Grada Sarajeva uz podršku gradonačelnice za realizaciju ovog projekta.

„Kroz projekat izvođenjem predstave “Je li to samo san?/Priče iz Sarajevske žičare” u režiji Maria Drmaća promovisat ćemo materijalnu kulturnu baštinu Sarajeva i dati na značaju Sarajevskoj žičari, Vijećnici, Šeher-Ćehajinoj ćupriji i Baščaršiji kao važnim objektima materijalne kulturne baštine Grada Sarajeva.“, istakli su iz Udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo“.

Projektom je planirano izvođenje deset predstava za prvačiće s područja Grada Sarajeva. U okviru projekta, glumac Mario Drmać će kroz interaktivni razgovor, prije izvođenja svake predstave djecu uputiti o važnosti bontona u pozorištu. Ovaj segment projekta će poslužiti da se svi podsjetimo pravila lijepog ponašanja u pozorištu budući da mnoga djeca ovog uzrasta usljed pandemije koronavirusa nisu posjećivala pozorišta, ni kulturne institucije uopće, a mnogima od njih će ovo biti i prva posjeta pozorištu i prilika da stvore uspomene kojih će se sjećati cijelog života.