Naslovnica Preporučujemo Peti rođendan Muzeja ratnog djetinjstva

Peti rođendan Muzeja ratnog djetinjstva

Ekipa Muzeja ratnog djetinjstva vas poziva na obilježavanje rođendanske sedmice Muzeja.

Peti rođendan MRD-a obilježit će se na dvije lokacije, u prostorijama Muzeja ratnog djetinjstva na adresi Logavina 32 i Skenderpašina 1 (Networks), a kako je sedmica od 14. do 20. februara za nas u znaku broja 5, za vas smo pripremili 5 radionica za djecu i odrasle, 5 dana besplatnog ulaza, te kreativni natječaj u okviru kojeg jedan tinejdžer ili tinejdžerka može osvojiti putovanje za sebe i 5 prijatelja.

Kreativni natječaj za tinejdžere realizujemo uz podršku Funky Toursa, a rok za dostavu radova na temu mira je kraj rođendanske sedmice (20. 2). O pobjedničkom radu odlučivat će tim MRD-a, a sama tema može biti predstavljena kroz bilo koji vid kreativnog izražavanja.

Našu stalnu postavku možete obići uz besplatan ulaz od ponedjeljka do petka (od 11 do 19 sati), a ukoliko nas posjećujete kao porodica s djecom na raspolaganju će vam biti i naši novi interaktivni vodiči za djecu i odrasle koji potiču međugeneracijski dijalog. U toku rođendanske sedmice moguće je realizovati i vođene posjete za slijepa i slabovidna lica uz prethodnu najavu putem našeg info maila.

Prijave za pojedinačne radionice koje realiziramo u saradnji s našim prijateljima i partnerima Lejlom Smajić, Tonyjem Pešikanom, Henryem Bellom i Univerzitetom zapadne Škotske, te organizacijom Yesterday-Today-Tomorrow otvorit ćemo uskoro, a na vizualu u prilogu već možete pogledati tačne termine održavanja.

Napominjemo da je zbog trenutne epidemiološke situacije broj učesnica i učesnika radionica ograničen, kao i broj posjetilaca koji u jednom trenutku mogu boraviti u prostorijama Muzeja.