Naslovnica Lifestyle Ovo omiljeno TV lice u našoj zemlji je sin legendarnog nogometaša Željezničara

Ovo omiljeno TV lice u našoj zemlji je sin legendarnog nogometaša Željezničara

Jedan od najvećih televizijskih transfera u našoj zemlji je prelazak Zvonka Komšića sa N1 na OBN. Komšić je jedno od omiljenih televizijskih lica, a na malim ekranima Bosanci i Hercegovci ponovo će ga moći gledati od 10. januara. Naime, tada će se na OBN-u početi emitirati talk show “U fokusu sa Zvonkom Komšićem”, koji će gledatelji moći pratiti svakog ponedjeljka i četvrtka od 22 sata.

U javnosti je malo poznato da je Zvonko sin legendarnog fudbalera Željezničara Vlade Komšića Taše, koji je u dresu tima sa Grbavice odigrao 310 utakmica. On je bio i član legendarne generacije koja je 1985. godine igrala polufinale Kupa UEFA.

– Kao dječak sam želio biti i nogometaš, rukometaš, košarkaš, karatista i još niz profesija, ali sve te želje bile su kratkoročne. Upravo moj otac Vlado vodio me je na sve moguće treninge i sekcije do trenutka kada sam prvi put stao pred kameru sa 13 godina. Od tada sam znao šta će biti moj životni poziv. Umjesto sporta i nogometa izabrao sam posao na televiziji – kaže Komšić.