Naslovnica Posao Otvoren poziv za prijavu učesnica druge generacije AWE Akademije za preduzetnice!

Otvoren poziv za prijavu učesnica druge generacije AWE Akademije za preduzetnice!

Prijavite se na „AWE Akademiju za preduzetnice“, globalni sveobuhvatni program za žene preduzetnice i one koje imaju tek poslovnu ideju koju žele pretvoriti u održivi biznis. Akademija će okupiti 30 žena iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koje dobro poznaju engleski jezik i mogu bez poteškoća pratiti predavanja na ovom jeziku.

Program traje sedam mjeseci i to od marta do septembra 2022. godine, a realizirat će se većinski online putem, uz dva susreta uživo.

Odabranim preduzetnice će u okviru programa biti omogućen pristup posebnoj DreamBuilder platformi za učenje i obuku preduzetnica, koja omogućava praćenje edukativnog sadržaja i obrađivanje različitih poslovnih tema na engleskom jeziku. Teme će biti obrađivane na sedmičnom nivou, a nakon preslušane radionice na platformi, učesnice će prisustvovati  edukativnoj sesiji sa lokalnim ekspertima/cama kako bi date teme obradile u bh. kontekstu te imale priliku postaviti dodatna pitanja vezana za njihov biznis i izazove sa kojima se susreću.

Osim edukativnih sesija, učesnicama će tokom cijelog programa biti omogućena i podrška facilitatora/ica sa bogatim iskustvom u različitim preduzetničkim oblastima, koji/e će redovno pratiti njihov rad i raditi na postizanju ciljeva njihovih biznisa.

Na samom kraju programa, preduzetnice će imati priliku takmičiti se na velikom pitch takmičenju i to za bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 17.000 KM.

Prijave za AWE Akademiju za preduzetnice su otvorene od 01.03. do 22.03.2022. godine i učešće za sve selektovane kandidatkinje je u potpunosti besplatno, a svoje prijave možete poslati popunjavanjem prijavnog obrasca.