Naslovnica Noviteti Oslobodite se ‘telefonske-anksioznosti’ uz Nokia XR21: Ultra-izdržljiv pametni telefon dizajniran za životne...

Oslobodite se ‘telefonske-anksioznosti’ uz Nokia XR21: Ultra-izdržljiv pametni telefon dizajniran za životne avanture

  • Prvi Nokia pametni telefon koji može izdržati pritisak vodenog mlaza od 100 bara
  • Vrhunska izdržljivost za svakodnevnu upotrebu: otporan na padove, prašinu i vodu
  • ‘Ovo je pametna verzija poznate, gotovo neuništive Nokia 3310’

HMD Global, vlasnik brenda Nokia, predstavlja Nokia XR21, pametni telefon koji vas oslobađa ‘telefonske anksioznosti’ – straha od pada, oštećenja ili neispravnosti telefona – zahvaljujući svojoj certificiranoj izdržljivosti i osiguranoj bateriji koja traje dva dana.

Ekvivalent Nokia 3310 modelu (najpoznatijem, gotovo neuništivom telefonu prošlosti), Nokia XR21 otporan je na pad, prašinu i vodu. Izdrži sve – od ispadanja iz džepa hlača i prvog udara o tlo do pješačenja po obilnoj kiši tokom 72 sata.

Adam Ferguson, šef odjela za marketing Nokia telefona, kaže:

“Ovo je pametna verzija čuvene, gotovo neuništive Nokia 3310. U slučaju da se vaš telefon razbije ili ostanete bez baterije usljed dugog putovanja to vas može dovesti u stanje “telefonske anksioznosti”. Pametni telefon Nokia XR21 kreiran je da vas oslobodi tih svakodnevnih strahova; toliko je izdržljiv da može podnijeti natapanje vodenim mlazom pod pritiskom od 100 bara s temperaturom vode od 80°C. Zapravo, toliko smo sigurni u našeg novog izdržljivog heroja da nudimo garanciju zamjene ekrana od jedne godine, ako se dogodi najgore.”

Nokia XR21 izrađena je pod pritiskom 100% livenog recikliranog aluminija, zaštićena kućištem izrađenim od izdržljivih materijala i Corning® Gorilla® Glass Victus® zaslonom, dizajnirani i certificirani da izdrže udarce.

Otporan na pad, prašinu i vodu

Promišljen dizajn i visokokvalitetni materijali korišteni u Nokia XR21 – uključujući super-izdržljiv ekran i zaštitnu stražnju masku – oslobađaju vas zabrinutosti od brzog pražnjenja baterije do napuklog ekrana.

Certificirana je prema standardu MIL-STD-810H izdržljivosti, što je čini otpornom na padove, prašinu i vodu. Osim toga, tokom internih testiranja, Nokia XR21 je preživjela pad sa visine od 1,8 metara, kao i uranjanje u vodu dubine do 1,5 metara tokom jednog sata, te udar pod istim pritiskom kao mlaz vode od 100 bara (većim od pritiska vodenih mlaznica vatrogasnih crijeva u Velikoj Britaniji) pri temperaturi vode od 80°C.

Otporan na ekstremne temperature i prekide punjenja

Izdržljivost Nokia XR21 proteže se i na trajanje baterije. Može trajati do dva dana između punjenja. Također, kada se zateknete u neugodnom ili ekstremnom vremenu, Nokia XR21 je na visini zadatka.

Može izdržati i koristiti se pri temperaturama od -20°C do +55°C – što je drugi stepen manje od najviše temperature vaduha zabilježene na Zemlji u kalifornijskoj Dolini smrti. Ekran od 6,49 inča može se koristiti mokrim rukama, po kiši ili dok nosite rukavice. Idealno za preživljavanje vikend festivala, cjelodnevnog planinarenja, vožnje biciklom ili porodičnih putovanja bez punjača.

Zabava sa umjetnom inteligencijom

Stereo zvučnici s OZO reprodukcijom pružaju impresivno zvučno iskustvo koje bilježi svaki detalj videozapisa, pjesama i podcasta – savršeno za ljetni piknik i zabavu kada slušate sa prijateljima. Najbolji algoritmi za obradu slike sa umjetnom inteligencijom koji se nalaze na Nokia uređajima, kao što su AI portret, Noćni način rada 2.0 i Flash Shot, osiguravaju snimanje uspomena u izvrsnoj kvaliteti. Za bučna okruženja, stereo zvučnici od 96 dB dolaze sa Audio boost modom koji vam pomaže da čujete pojačane zvukove iznad pozadinske buke. I dvije brze tipke za pristup omiljenim aplikacijama i funkcijama omogućavaju vam da brže dođete do željenog.

Sigurno i zaštićeno, iznutra i izvana

Nokia XR21 garantuje četiri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja, tri godine nadogradnji operativnog sistema, tri godine garancije i jednogodišnju garanciju zamjene ekrana. Štiti vas na internetu, kao i vaš smartphone od svega što život donese.

Cijene i dostupnost

Pametna Nokia XR21 dostupna je od juna 2023. godine u zelenoj i crnoj boji, po cijeni 599 € (verzija 6/128 Gb).

Više informacija: [email protected] 

  • HMD Global Oy (“HMD”), sa sjedištem u Espoou, Finska, dom je Nokia telefona. Misija HMD-a je pružanje pristupačne povezanosti svima. HMD dizajnira i plasira na tržište niz različitih pametnih i funkcionalnih telefona, i širi svoj portfolij inovativnih usluga. Uz kontinuiranu posvećenost sveobuhvatnoj sigurnosti, izdržljivosti, pouzdanosti i kvaliteti, HMD je ponosni ekskluzivni korisnik licence Nokia brenda za telefone i tablete. Za više informacija, posjetite www.hmdglobal.com.

Nokia je registrovani zaštitni znak Nokia Corporation. Sve navedene specifikacije, karakteristike i ostale informacije o proizvodu podložne su promjenama bez prethodne najave. Moguće su varijacije u ponudi. Provjerite lokalnu dostupnost. Google i Android su zaštitni znak Google LLC.