Naslovnica Noviteti OneLife Rally dolazi u Sarajevo

OneLife Rally dolazi u Sarajevo

Najbolji automobili na svijetu dolaze na Hifa Petrol po najbolje HPLUS gorivo.

U svom petom izdanju OneLife Rally po prvi put prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu. Vozači super automobila kreću 26.6. iz Istanbula, sa zaustavljanjem u  Sofiji, Prištini, Beogradu, Sarajevu, Budimpešti i 3.7. stižu na konačno odredište – Prag. Na putu kroz Bosnu i Hercegovinu kraći predah će napraviti na benzinskoj pumpi Hifa Petrol na Ilidži, te benzinskim pumpama Hifa Petrol u Tuzli i Gradačcu gdje će se nakon točenja najboljeg HPLUS Euro 6 BMB 100 RACING goriva družiti sa svim zaljubljenicima luksuznih automobila.

Kompanija Hifa Petrol će u Sarajevu 30.6. organizovati cjelodnevni event gdje će zaljubljenici automobilizma uživati u paradi unikatnih, avangardnih modela – Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati  i mnogih drugih, rijetko viđenih u Bosni i Hercegovini, a vrijednih i po nekoliko stotina hiljada eura. Posjetioci će imati priliku družiti se sa vozačima ovih automobila, te upoznati veliki broj uspješnih i poznatih učesnika.

Za vozače ovih super automobila vožnja je užitak i životna filozofija. Njihov cilj nije rally utrka već uživanje u vožnji, krajoliku i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju. Svake godine, na popis stavljaju različite zemalje i gradove kroz koje prolaze, kako zbog želje vozača tako i zbog brojne publike koja ih prati. Zahvaljujući kompaniji Hifa Petrol uživanje u ovoj atrakciji biće omogućeno i građanima Sarajeva, Tuzle i Gradačca.  

Iako je pandemija Corona virusa znatno otežala organizaciju ovog događaja, želja i upornost organizatora urodila je plodom i tradicija ovog jedinstvenog događaja nije prekinuta. Gotovo 100 fantastičnih vozila krstariti će ulicama Sarajeva, a glavni event će biti održan ispred hotela Europe u Sarajevu.

Organizatori One Life Rally-ja su baš kao i njihov generalni sponzor, Hifa Petrol, izuzetno osjetljivi na socijalno ugrožene kategorije, te je praksa da svake godine na eventu organiziraju dobrotvornu akciju i prikupljena sredstva doniraju lokalnom udruženju, pa će tako biti i ovaj put u Sarajevu.

Ovaj vrhunski događaj će definitivno utjecati na stvaranje boljeg imidža gradova kroz koje prolaze i zasigurno pokrenuti nove investicije u našoj zemlji. Ovaj jedinstven događaj ruši stereotipe o BiH, te kreira pozitivne priče i promoviše turizam u našoj zemlji.

Hifa Petrol u svojoj ponudi ima vrhunsko HPLUS Euro 6 BMB 100 RACING premium gorivo, visokooktansko gorivo namijenjeno svim vozačima koji žele uživati u maksimalnoj snazi motora svoga automobila.

Korištenjem HPLUS BMB 100 RACING goriva već pri prvom točenju u rezervoar mogu se osjetiti njegovi benefiti. Povećanjem oktanskog broja postignuta je bolja iskoristivost goriva. HPLUS BMB 100 RACING gorivo značajno doprinosi smanjenju potrošnje kao i emisije štetnih gasova. Dugoročno korištenje ovog goriva vremenom uklanja naslage sa svih komponenti i tako dolazi do „podmlađivanja“ motora vašeg vozila kao i produženja vijeka trajanja istog.

Ovo vrhunsko gorivo dostupno je samo na Hifa Petrol benzinskim pumpama.

Uzimajući u obzir kvalitet proizvoda i usluga koje Hifa Petrol nudi svojim kupcima, kao i organizaciju ovog vrhunskog događaja koji je san svih ljubitelja automobila, sasvim opravdava svoj slogan Najbolji prijatelj na putu.