Naslovnica Istaknuto ON1 klub bez konkurencije u BiH, džudisti se okitili naslovom šampiona

ON1 klub bez konkurencije u BiH, džudisti se okitili naslovom šampiona

Juniori džudo kluba ON1 postali su državni prvaci na prvenstvu održanom u Zvorniku. Naslov šampiona klubu su donijeli Ali Handan, Amor Bihorac, Narin Handan i Adi Bihorac.

Džudo klub ON 1 je ovim dokazao i potvrdio ono što je već svima koji se bave džudo sportom poznato, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu, a to je da je to klub koji je za kratko vrijeme postigao zavidan nivo na domaćem planu, kao i na međunarodnoj sportskoj sceni, gdje je sa svojim takmičarima u posljednjih desetak mjeseci osvojio 6 zvaničnih međunarodnih medalja u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Jedini je u BiH uspio ostvariti ovaj zavidan rezultat.

-Osvojili smo naslov šampiona Bosne i Hercegovine, što je vrlo značajan uspjeh, s obzirom da smo došli samo sa dijelom ekipe, nismo doveli najjači sastav. Koncentracija kvaliteta naših takmičara je beskompromisna. Svi koje smo selektirali i doveli da osvoje prvenstvo, to su i učinili. Konkurencija je bila najjača do sada. Uspjeli smo ostvariti ono što smo planirali, a to je biti najbolji u Zvorniku na Državnom prvenstvu – kaže Karim Hebib, prvi čovjek Džudo kluba ON1.

Na pobjedničkom postolju su uz ON1 klub kao drugoplasirani bili JK Randory iz Lukavice, a trećeplasirani JK Bosna iz Sarajeva.

Prošle godine klub ON1 je dao najviše reprezentativaca u kadetskoj konkurenciji. Ove godine su također u vrhu i kadetske, a sad i juniorske konkurencije.

-Uz to, naš takmičar Mustafa Hebib je zvanično najbolji predstavnik Bosne i Hercegovine po zvaničnoj Svjetskoj ranking listi IJF. Naš rad je prepoznat van granica naše domovine. Nadamo se da će tako biti i u Bosni, te da će Džudo savez i Olimpijski komitet prema ovakvom radu pokazati adekvatnu potporu i pažnju, a uspjehe naših sportista i trenera promovisati i nagrađivati onako kako oni to zaslužuju, te ih time stimulisati za daljni rad. Nepotrebno je sportske institucije konstantno podsjećati, napominjati i ubjeđivati u nečiji kvalitet. Njihova je dužnost, obaveza i posao da to adekvatno prate, u suprotnom se postavlja drugo pitanje. Kriterij za navedeno promovisanje i nagrađivanje je često upitan, pa tako promocija i nagrađivanje nerijetko završi negdje drugo, a ne kod onih koji to zaslužuju. Zahvalni smo našim prijateljima i sponzorima, BH Telecomu, Ministarstvu sporta KS, SECONEU, ADC, BATX, BH Pošti, BAHENU – govori Hebib te ističe da neprocjenjivu ulogu imaju mediji koji promovišu uspjehe kluba i time grade i potpomažu i pojedince i bosanskohercegovački sport.