Naslovnica Posao Objavljena konačna lista projekata koji će biti predstavljeni na izložbi EXPO

Objavljena konačna lista projekata koji će biti predstavljeni na izložbi EXPO

Ministarstvo privrede KS objavilo konačnu listu projekata koji će biti predstavljeni na izložbi EXPO, prva grupa privrednika putuje u nedjelju.

Komisija za izbor privrednika koji će uz paket podrške Ministarstva privrede Kantona Sarajevo predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai objavila je danas konačnu listu privrednih subjekata čiji će projekti biti predstavljeni na ovoj izložbi.

Prvih deset s konačne liste imat će priliku predstaviti svoje projekte na ovoj izložbi, a ukoliko neko od prvih deset iz bilo kojeg razloga odustane od učešća, Ministarstvo će pozvati sljedećeg s ove liste.  

Lista privrednih subjekata čiji projekti ispunjavaju, ali i onih koji ne ispunjavaju uvjete Poziva dostupna je na web stranici Ministarstva privrede KS, na linku:

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/lista-privrednih-subjekata-koji-su-i-fazi-ii-dostavili-obaveznu-dokumentaciju

Obzirom da je završen proces izbora za sve tri kategorije; kompanije, turističke zajednice i projekte, spreman je i program predstavljanja industrija na izložbi EXPO 2020 Dubai, prema kojem turističke zajednice i kompanije iz oblasti turizma na EXPO 2020 Dubai putuju već u nedjelju, 9. januara 2022. godine.  

Oblast turizma na ovoj izložbi predstavljat će 15 kompanija i tri turističke zajednice, koje će tokom petodnevnog boravka na ovoj izložbi učestvovati na nekoliko foruma. Najbitniji od njih je cjelodnevni Travel & Connectivity Business Forum – Poslovni forum putovanje i spajanje, planiran za drugi dan boravka naših predstavnika u Dubaiju.  

Prema biznis programu, nakon turizma, krajem mjeseca predstavit će se 19 kompanija iz kategorije „ostale industrije“, a u drugoj polovini februara priliku da se predstave na izložbi EXPO 2020 Dubai, imat će sedam kompanija iz oblasti poljoprivrede i prehrambene inudstrije.

Početkom marta u Dubai putuju predstavnici ukupno 21 kompanije, 11 iz oblasti IT industrije i 10 kompanija koje će predstaviti svoje projekte, među kojima je i projekat aerodroma iz Bihaća.

U zadnjoj sedmici marta planirano je predstavljanje kompanija iz oblasti šumarstva i drvne industrije, metalno – prerađivačke industrije i auto industrije, ukupno 15 kompanija.

tabela_program_putovanja.png