Naslovnica Posao Objavljen Javni poziv privrednicima Srednjobosanskog kantona za povoljna sredstva finansiranja

Objavljen Javni poziv privrednicima Srednjobosanskog kantona za povoljna sredstva finansiranja

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 11.10.2021. godine, objavljen je Javni poziv privrednim društvima i obrtnicima sa područja Srednjobosanskog kantona za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja. 

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Vlade Srednjobosanskog kantona dobiju finansiranja po stopi od 0,5 posto. Poticajna sredstva su namijenjena za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje i povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.

Maksimalan iznos odobrenih finansiranja za jedno privredno društvo iznosi do 150.000,00 KM, a za obrtnike do 30.000,00 KM sa minimalnim rokom otplate do 12 mjeseci maksimalnim rokom otplate do 60 mjeseci, uklučujući i grace-period do najviše 6 mjeseci. BBI banka je u ovu svrhu osigurala sredstva iz vlastitih izvora u visini do 2.450.000,00 KM, dok je Ministarstvo privrede SBK za sufinansiranje profitne marže osiguralo 50.000,00 KM.

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.


Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva i u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 030 260-021, 260-155 i 260-022 ili na e-mail adresu: [email protected]. Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama na adresu Bosna Bank International d.d. Sarajevo – Podružnica Bugojno, Zlatnih ljiljana b.b., Bugojno, kao i elektronski na e-mail adresu: [email protected].