Naslovnica Posao Obezbjeđeno preko 20 miliona maraka za privrednike u Zenici

Obezbjeđeno preko 20 miliona maraka za privrednike u Zenici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i v.d. predsjednica Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Emina Šišić potpisali su danas u Zenici ugovor o poslovnoj saradnji kojim će privrednim subjektima koji posluju na području ovog grada biti na raspolaganju više od 20 miliona maraka.

„Izuzetno se radujemo što nastavljamo saradnju s BBI bankom, koja je i ove godine izabrana za najboljeg ponuđača nakon okončanja javnog poziva poslovnim bankama za plasman finansijskih sredstava. Grad Zenica i ove je godine obezbijedio 100.000 KM za podršku našim privrednicima, koji će sredstva iz ove linije moći realizovati u BBI banci po izuzetno povoljnoj, subvencioniranoj stopi finansiranja od 0% do 0,88%“, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

„Osim ove, Grad Zenica kroz različite druge mjere nastoji podržati razvoj privrede. Između ostalog, za podsticaj razvoja postojećih obrta, mikro, malih i srednjih preduzeća, te podsticaj za Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP izdvojili smo 200.000 KM. Nastojimo pomoći privrednicima da očuvaju radna mjesta, ali i potaći mlade da se odvaže i pokrenu vlastite biznise. Također, značajna sredstva ulažemo u Poslovnu zonu Zenica 1 i njenu infrastrukturu, a u planu je i stavljanje u funkciju privrednih zona Zenica – jug i Zenica – sjever“, istakao je gradonačelnik Kasumović.

„Pozivamo obrtnike, mikro, mala i srednja preduzeća sa sjedištem na području Grada Zenice da dostave svoje aplikacije u BBI banku, kako bi zajedno jačali zeničku privredu i u ovim izazovnim vremenima očuvali postojeća i otvorili nova radna mjesta“. – kazala je Emina Šišić ispred Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo, pojasnivši da je maksimalan iznos pojedinačnog finansiranja do 400.000 KM.

„Svi detalji o uslovima, rokovima i potrebnoj dokumentaciji bit će navedeni u Javnom pozivu koji će uskoro biti objavljen u dnevnim novinama, a bit će dostupan i na web stranicama BBI banke i Grada Zenica“ – dodala je Šišić.

Zainteresirani privrednici će sve detaljnije informacije o ovom projektu moći dobiti u podružnici BBI banke u Zenici ili putem e-mail adrese [email protected].