Naslovnica Preporučujemo NOĆI ARHITEKTURE SARAJEVO X COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL

NOĆI ARHITEKTURE SARAJEVO X COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL

Nakon kratkog odmora, pozivamo vas na filmske Noći arhitekture!

NOĆI ARHITEKTURE SARAJEVO X COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL će se održati u petak, 08.10.2021. u 19:00 sati u Olimpijskom muzeju u Sarajevu.
Počinjemo sa premijerom filma ‘ANOTHER TYPE OF KNOWLEDGE, A PORTRAIT OF DORTE MANDRUP’, koji je nastao kao rezultat razgovora sa jednom najuticajnijih figura skandinavske arhitekture, danskom arhitekticom Dorte Mandrup. Ko je Dorte Madnrup? Šta je to oblikovalo njen pristup arhitekturi? Dok istražujemo više o tome ko je Mandrup, Another Type of Knowledge je fascinantna priča o suštini arhitekture danas.
Program nastavlja se dokumentarnim prvijencem Dana arhitekture Sarajevo ‘SYMMETRIES’, premijernom prikazanim na Venecijanskom arhitektonskom bijenalu u julu ove godine. Film Dana arhitekture Sarajevo i Francesca Degl'Innocentija istražuje Sarajevo kroz priče i projekte tri generacije sarajevskih arhitekata, a da bi bolje razumijeli kako se struka prilagodila događajima koji su oblikovali Sarajevo početkom devedesetih.

NA X CAF je samo uvod u vikend Otvorenih vrata Olimpijskog muzeja u Sarajevu pa vas pozivamo ovom prilikom na trodnevno druženje u jednom od najljepših muzeja u našem gradu.