Naslovnica Lifestyle Nikolina Babić: Najbitnije je da smo početak kvalifikacija završile s dvije pobjede

Nikolina Babić: Najbitnije je da smo početak kvalifikacija završile s dvije pobjede

Nikolina Babić o prve dvije utakmice Kvalifikacija.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Skoplju sa 64:80 savladala reprezentaciju Sjeverne Makedonije, a bio je to meč 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2023.

Nikolina Babić je u Skoplju pružila dosta bolju partiju u odnosu na onu iz Sarajeva protiv Belgije, te je uz Jones i Džebo nosila Zmajice do pobjede od 64:80 protiv Sjeverne Makedonije.

Babić je svjesna važnosti ove pobjede, a i ona je, kao i selektor Goran Lojo, bila nezadovoljna suđenjem na ovoj utakmici koju je završila sa 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

“Jako nam je bitno da smo pobijedile Makedoniju. Bilo nam je teško igrati jer smo se istrošile na utakmici protiv Belgije – i fizički i emotivno. Najbitnije je da smo pobijedile i početak kvalifikacija završile s dvije pobjede. Trener je pružio priliku svim igračicama, a smatram da je suđenje bilo drugačije, da bi i ova razlika bila veća. Pobjedi se ne gleda u zube”, rekla je Babić.

Na pitanje kako objašnjava padove u igri BiH u drugoj i četvrtoj dionici, rekla je da je za to krivo upravo suđenje.

“Objašnjavam upravo tim suđenjem gdje su nam svirali neke faulove koji nisu postojali. Jones je već u prvom dijelu imala četiri faula, ali to je sasvim normalno. Istrošile smo se protiv Belgije i ovakva utakmica je bila očekivana”, dodala je Babić.