Naslovnica Istaknuto Na Evropskom kupu u kickboxingu na Ilidži učestvuju 962 borca iz 16...

Na Evropskom kupu u kickboxingu na Ilidži učestvuju 962 borca iz 16 zemalja

Naša zemlja će od 5. do 7. maja biti domaćin velikog sportskog takmičenja – Evropskog kupa u kickboxingu koji će biti održan na Ilidži.

Ovaj sportski događaj uvršten je i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

Čak 962 borca iz 16 zemalja učestvovat će na Evropskom kupu  koji organiziraju Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademija Ilidža.

– Sve je spremno za praznik sporta na Ilidži u areni hotela Hills. Organizacija jednog ovakvog takmičenja je izuzetno zahtjevna i nije mala stvar ugostiti skoro 1.000 boraca. Na Ilidžu stižu najbolji takmičari iz regiona, osvajači medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima, te najbolji bh. reprezentativci. Posebna čast za nas je potvrda dolaska predsjednika Evropske kickboxing Federacije Istvana Kiralyja iz Mađarske i tehničkog direktora Svjetske kickboxing Federacije Romea Deša. Ovo veliko takmičenje zahtjeva veliki broj ljudi u organizaciji, što ne bi mogli obezbijediti bez naših sponzora Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice KS i Općine Ilidža.

U petak će biti obavljena vaganja boraca, a u subotu u 10 sati zakazano je svečano otvorenje turnira. Početak eliminacionih borbi je u subotu u 11 sati, a u subotu poslijepodne i nedjelju su na programu finalne borbe. Arena fight uživo će prenositi jedan dio borbi – kaže Nermin Bašović iz Kickboxing akademije Ilidža.