Naslovnica Lifestyle Mladi manekeni u akciji: Rukotvorine BHcrafts-a kroz video i foto modnu priču...

Mladi manekeni u akciji: Rukotvorine BHcrafts-a kroz video i foto modnu priču agencije NovamaS

Modna agencija “NovamaS” predvođena vlasnicom Almom Musliović tokom marta počela je sa novim aktivnostima koje će realizirati u narednom periodu. Kako je poručila Musliović, uprkos situaciji ne žele prestati sa radom i našli su način da djecu edukuju i vode kroz svijet mode.

– Trenutno smo obustavili probe, ali sve nadoknađujemo online časovima i modnim zadacima na koja djeca s radošću odgovaraju. Neke od tema koje smo obradili su „samopouzdanje“, „sloboda govora“, „moja prva revija“, „moda kroz historiju“ itd…- kaže vlasnica modne agencije “NovamaS”.

Kako dodaje, pokrenuli su snimanja video i foto modnih priča NovamaS. Za prvu priču odabrali su domaći brend BHcrafts, koji se bavi izradom bosanskih rukotvorina.

– U malim grupama na otvorenom snimali smo kratki video i fotografije za ovaj bosanskohercegovački brend. Istakla bih da NovamaS uspješno sarađuje sa BHcrafts brendom još od 1996. godine. Član sam upravnog odbora BHcrafts-a već 21 godinu, a moj zadatak jeste organizacija svih modnih događaja, kako komercijalnih, tako i humanitarnih- govori Musliović.

Udruženje humanitarno društvo Bosanske rukotvorine/BHcrafts je nevladina organizacija, uspostavljena i organizovana na izuzetno uspješan način koji objedinjuje kreativne, humanitarne, poslovne i psihoterapijske karakteristike, s ciljem aktivnog uključivanja bosanskohercegovačkih žena različitih etničkih skupina iz oba bh. entiteta, te očuvanja kulturne baštine i kvalitativnog unapređenja života u Bosni i Hercegovini. Bosanske rukotvorine od samog početka aktivno rade na očuvanju bh. tradicije i kulturne baštine naroda koji žive na ovom podneblju. Projekat Bosankih rukotvorina omogućava kako građanima ove zemlje, tako i ostalim susjedima da ojačaju svoj individualni i kolektivni identitet znanjem o zajedničkom historijskom nasljeđu u lokalnim, regionalnim, državnim, evropskim i globalnim dimenzijama.