Naslovnica Dobre priče MKF ”Lider” donirao novčana sredstva za nabavku zaštitne medicinske opreme za djecu...

MKF ”Lider” donirao novčana sredstva za nabavku zaštitne medicinske opreme za djecu oboljelu od raka

MKF Lider donirala novčana sredstva za nabavku maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava Udruženju ”Srce za djecu oboljelu od raka.

Djeca oboljela od raka i njihove porodice jedna su od najugroženijih kategorija pogođenih pandemijom koronavirusa. Pored teške borbe s rakom, koja ih je zadesila, moraju se istovremeno boriti da se zaštite tokom pandemije radi izuzetno oslabljenog imunog sistema uzorkovanog teškim liječenjem. Nedostatak i nemogućnost nabavke zaštitne opreme kao što su maske i ostalo povećava strah i brigu.

Srećom postoje kompanije koje svojim društveno-odgovornim poslovanjem pomažu najugroženijima da lakše prebrode ovu vanrednu situaciju.

Tako je Mikrokreditna fondacija ”Lider” donirala novčana sredstva za nabavku potrebne zaštitne medicinske opreme za borbu protiv pandemije koronavirusa za djecu i roditelje koji su okupljeni pod okrilje Udruženja ”Srce za djecu oboljelu od raka”.

”Ova novčana pomoć nam dolazi u pravo vrijeme, jer se od početka pandemije borimo sa problemom oko nabavke potrebne zaštitne medicinske opreme za našu djecu i roditelje. Ova sredstva će nam uveliko pomoći za nabavku maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava. Ovom prilikom bih se zahvalio MKF Lider na ovoj donaciji”, kazao je direktor Udruženja ”Srce za djecu oboljelu od raka” Fikret Kubat.