Naslovnica Lifestyle Manje je više – sve popularnija filozofija životnog stila

Manje je više – sve popularnija filozofija životnog stila

Godinama unazad u domovima velikog broja ljudi dominira sve popularniji trend – minimalizam. Mnogi mu se priklanjanju prilagođavajući minimalističkom načinu života svoju svakodnevicu. Posebno mlađe generacije , koje se sve češće opiru tradicionalnom načinu razmišljanja „više je bolje“. Osim praktičnosti življenja u manjim, ekonomičnijim domovima i sa manjim životnim troškovima, dešavaju se i promjene u stavovima i načinu razmišljanja – važnije je posjedovati nešto što nas ispunjava zadovoljstvom i obogaćuje, nego da imamo mnogo stvari koje nemaju svoju praktičnu svrhu. I na sve to možda zauzimaju i puno prostora.

Posjedovanje manje stvari u manjim prostorima za življenje može da bude oslobađajuće i sve češće se poklapa sa minimalističkim principima života. Osim posiedovanja manje stvari, s druge strane važno je i da te stvari, posebno uređaje koje i imate zauzimaju što manje prostora u vašem stanu – dok su istovremeno sofisticiranog dizajna, elegantnih i svedenih linija, jednostavni za korištenje i višestruko funkcionalni.

Ukoliko ste među pristalicama minimalizma, ili biste se priklonili ovom stilu života, LG Signature linija proizvoda bi sigurno mogla da vas zainteresuje. Linija proizvoda koji su oličenje prefinjenosti, jedinstvenost i bezvremenske elegancije simbol je najbolje tehnologije i dizajna.

Među uređajima iz ove linije se izdvaja LG SIGNATURE OLED TV R, nastao na ideji da televizor ne treba da zauzima previše prostora kad se ne koristi jer njegov ekran može da se „zarola“ nazad u postolje. Iako se odlikuje neverovatnim kvalitetom slike, u prvi plan je stavljeno idealno osmišljen oblik koji korisnicima pruža neograničene mogućnosti kreiranja savršenog prostora za gledanje u svom domu. Nenametljivog dizajna, ovaj televizor je dokaz da performanse, suptilnost i ljepota i te kako mogu ići zajedno.

LG soundbar zvučnici, koje odlikuju premijum kvalitet zvuka, lako povezivanje, pametna funkcionalnost i čist dizajn, savršeno se uklapaju sa atraktivnim televizorima kompanije LG i doprinose minimalističkom uređenju prostora. Uz čist dizajn koji će izdržati test vremena, ovi elegantni soundbar zvučnici stvaraju neometanu vizuelnu harmoniju i izgledaju sjajno u svakoj prostoriji.

Iako su kod frižidera veoma važne funkcije, prvi utisak je uvek onaj vizuelni. LG Side by Side frižider može već na prvi pogled da vas ostavi bez daha, a uz maksimalan kapacitet zauzima minimalan prostor. Zahvaljujući InstaView Door-in-Door™ staklenom panelu sa efektom ogledala, koji zasvetli nakon dva ubrzana kucanja, moguće je vidjeti unutrašnjost odeljka bez otvaranja vrata, čime se smanjuje gubitak hladnog vazduha a hrana duže ostaje sveža.

Premium LG Styler Black Tinted Mirror Glass Door donosi u dom funkcionalnost i eleganciju sa prefinjenim, modernim dizajnom i sposobnošću da održava higijensku čistoću i besprijekoran izgled odjeće. Vrata od crno toniranog stakla odišu sofisticiranošću, dok aparat praktično bez napora osvuežava i do četiri odjevna komada istovremeno – uključujući i par pantalona u vratima.

Pojavljivanje mašine LG TWINWash označava početak nove ere u dizajnu uređaja, u kojoj ispunjavanje zahtijeva svakodnevnog života postaje praktičnije. Revolucionarno rješenje kompanije LG ujedno mijenja dva ili tri različita uređaja, čime se u domaćinstvu oslobađa dodatni prostor. Ova mašina za pranje i sušenje veša velikog kapaciteta posjeduje prednje punjenje od 27 inča i sušilicu DUAL Inverter Heat Pump koje karakteriše veći broj prednosti za korisnika. Uzevši u obzir veći kapacitet i mogućnost istovremenog pranja, LG TWINWash je savršen za velike porodice jer u njega s lakoćom može da stane jorgan za veliki bračni krevet i cijeli set posteljine.

Sve više je vidljivo da kompanije danas prilagođavaju svoju ponudu prema potrebama savremenih korisnika nudeći inovativne proizvode koji su multifunkcionalni, vrhunski dizajnirani i koji se uklapaju u svaki moderni dom. Filozofijom „manje je više” vodili su se i stručnjaci iz kompanije LG i svojim vizionarskim pristupom, proizvodima udahnuli jednostavan, minimalistički dizajn. Baš zato što u ovom trendu ne vidi prijetnju, već priliku, LG svojom linijom proizvoda za dom želi da unaprijedi doživljaj udobnosti doma.

Više detalja o fantastičnoj Signature liniji možete pogledati ovdje.