Naslovnica Noviteti LG OLED TV osvojio EMMY nagradu za tehnologiju i inženjering

LG OLED TV osvojio EMMY nagradu za tehnologiju i inženjering

Samosvetleći pikseli, precizan prikaz boja i jedinstvene karakteristike zaslužni su za to da LG OLED TV bude izbor holivudskih režisera.

LG OLED nagrađen je na 72. dodeli EMMY nagrada za tehnologiju i inženjering za OLED TV za korisnike. Nacionalna akademija za televizijsku umjetnost i nauku ustanovila je EMMY nagradu za tehnologiju i inženjering 1948. godine kako bi nagradila razvoj i inovacije u tehnologiji, ali i inovatore za doprinos televizijskom inženjerstvu.

Priznanje u prvi plan stavlja kontinuirane inovacije za unaprijeđenje i razvoj televizora kompanije LG, kako bi bili u skladu sa referentnim studijskim karakteristikama. LG OLED televizori su visoko cijenjeni u mnogim vrhunskim svjetskim studijima i među renomiranim stvaraocima zbog izuzetno tačne reprodukcije boja i nenadmašnog kontrasta. LG OLED televizori pružaju optimizovanu obradu video zapisa, najbolju kalibraciju u klasi, visok stepen kompatibilnosti uz podršku za veliki broj video i audio formata i razne druge karakteristike razvijene posebno za potrebe profesionalaca.

LG OLED vjerno preslikava kreativnu namjeru režisera, otkrivajući svaki detalj i nijansu preciznošću svojih samosvijetlećih piksela, a popularan je kao referentni ekran jer prati visoke standarde kvaliteta. Budući da mogu da prikazuju pokret jednako precizno kao što reprodukuju boje, LG OLED televizori su također uobičajena pojava u sportskim objektima širom sveta.

LG OLED televizor koji su pohvalili potrošači i stručnjaci iz industrije, pruža vrhunski kvalitet slike zahvaljujući svojoj tehnologiji samosvetlećih piksela, strukturi bez pozadinskog osvetljenja i nezavisnoj kontroli zatamnjenja piksela. Impresivan kontrast, duboke crne boje, širok ugao gledanja i brzo vreme odziva samo su neki od razloga zašto LG OLED nastavlja da vodi u kategoriji premium televizora.

„Veoma smo ponosni što je LG OLED televizor osvojio jednu od najpoznatijih nagrada u industriji televizije i emitovanja“, rekao je Nam Hojun, viši potpredsednik za istraživanje i razvoj kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Ovo priznanje svjedoči o činjenici da naši OLED televizori pružaju najbolje iskustvo gledanja od kuće, omogućavajući korisnicima da uživaju u emisijama koje vole baš onako kako su njihovi kreatori predvideli“.

Ovo priznanje došlo je zajedno sa drugim nagradama za LG inovacije u polju pametnih, povezanih televizora veoma visoke definicije, koje se brzo razvija. Nedavno je kompanija LG dobila tehničku nagradu Emmy za razvoj i primjenu HTML5 za kompletno TV iskustvo, kao i nagradu za izvrsnost u inženjerstvu od strane holivudskog profesionalnog udruženja za razvoj i primjenu 1D i 3D LUT hardverske kalibracije u svojim OLED televizorima. Ranije je američki ogranak za istraživanje i razvoj kompanije LG, Zenith Elextronics LLC, dobila tehničke Emmy nagrade za pionirski razvoj kao što je prvi daljinski upravljač za bežični televizor, industrijske standarde za HDTV i stereo televizor i ravne ekrane.

Za više informacija o LG OLED televizorima posjetite www.lg.com.