Naslovnica Zdravlje Kurs nordijskog hodanja + vježbe nordijskog fitnesa i joge

Kurs nordijskog hodanja + vježbe nordijskog fitnesa i joge

Klub NH “Novo Nordisk” Sarajevo poziva sve ljubitelje aktivnosti na otvorenom da se pridruže kursu nordijskog hodanja. Na kursu ćete naučiti ispravnu tehniku nordijskog hodanja, kao i vježbe nordijskog fitnesa i joge za zdravo i jako tijelo, uz vodstvo INWA certificiranih trenera.
*BROJ MJESTA JE OGRANIČEN, stoga požurite i prijavite se (rok za prijavu: subota, 26.6. do 18:00h).
*PRIJAVA: https://forms.gle/6csGe2hENZSZvopb7
*CIJENA: 40 KM po osobi BESPLATNO za djecu (uplata kotizacije na prvom treningu)
*TRAJANJE: 4 sedmice (2 sedmice obuke + 2 sedmice GRATIS vježbanje tehnike u grupi)

PRVI TRENING održat će se u NEDJELJU, 27.6.2021. sa početkom u 9:00h na sarajevskoj Darivi (početak Aleje Ambasadora, pored Malog muzeja).
*Program je prilagođen apsolutnim početnicima.
*Treninzi su COVID SAFE i održavaju se isključivo u prirodi i na otvorenom uz preporučene mjere predostrožnosti u sprečavanju širenja COVID-19.
NA KURSU ĆETE NAUČITI SLJEDEĆE: kratku historiju i benefite nordijskog hodanja, ispravnu tehniku nordijskog hodanja, vježbe za pravilno izvođenje tehnike, vježbe zagrijavanja, jakosti i izdržljivosti, vježbe za pravilno držanje tijela, vježbe istezanja, opuštanja i balansa, tehnike upravljanja disajnim tokom.
Osim toga, imat ćete priliku za druženje, upoznavanje novih prijatelja i vježbanje na čistom zraku.

*RASPORED REDOVNIH TRENINGA: srijeda u 18:00h na Darivi, nedjelja u 9:30h na Darivi.
*POTREBNA OPREMA: štapovi za nordijsko hodanje, udobna obuća i odjeća (preporučujemo i posjedovanje kabanice i nepromočivih patika za kišne dane te kačketa i sunčanih naočala za toplije dane)
*PONUDA ŠTAPOVA ZA NORDIJSKO HODANJE U NAŠEM KLUBU: nudimo štapove u više cjenovnih rangova zavisno od kvalitete i brenda. O istim se možete informisati na prvom treningu.
*NAPOMENA U VEZI ŠTAPOVA:
Štapovi za planinarenje se NE MOGU koristiti za tehniku nordijskog hodanja. Za pravilno izvođenje tehnike, koristimo isključivo štapove namijenjene za nordijsko hodanje.
ZA VIŠE INFORMACIJA:
MAIL: [email protected]
TEL: 063 498 141
FACEBOOK: https://www.facebook.com/nordijskohodanje.ba/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/hodanje.nordijsko/