Naslovnica Dobre priče Kompanija Natron-Hayat prepoznala važnost akcije i donirala 3.000 KM za kupovinu neurofeedback...

Kompanija Natron-Hayat prepoznala važnost akcije i donirala 3.000 KM za kupovinu neurofeedback uređaja

Donacijom u iznosu od 3.000 KM, kompanija “Natron-Hayat” d.o.o. Maglaj podržala je akciju “Otvorimo vrata zajedno” koja je pokrenuta u cilju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu Neurofeedback uređaja za potrebe Centra za rani rast i razvoj djece koji djeluje u sklopu Doma zdravlja Maglaj.

Prepoznavši važnost ove akcije i potrebu za finansijskom podrškom, kompanija “Natron-Hayat” i ovaj put je pokazala svoju društvenu odgovornost onda kada je najpotrebnije.

Neurofeedback uređaj bi služio za potrebe najmlađih sugrađana, djece s poremećajem iz spektra autizma, stimulacije govora i pravilnog izgovora, socijalizacije, usvajanja obrasca ponašanja itd. Za kupovinu ovog uređaja Basic set (2-channel amplifier for uni-and bipolar measurement) sa uključenim Advanced Interactive Media Player softwareom potrebno je 25.155,00 KM. Novčana sredstva uplaćuju se direktno na poseban namjenski podračun Doma zdravlja Maglaj i sve uplate biće prikazane na web stranici www.otvorimovrata.org kako bi javnost od početka do kraja pratila proces prikupljanja donacija.

Više detalja o akciji “Otvorimo vrata zajedno” koja je pokrenuta krajem juna mjeseca, možete pogledati na web stranici: www.otvorimovrata.org