Naslovnica Dobre priče Karate klub “Želja Ipon” Srebrenica na Evropskom prvenstvu uz podršku BBI banke

Karate klub “Želja Ipon” Srebrenica na Evropskom prvenstvu uz podršku BBI banke

Merjem Peštalić, Aldijana Salihović i Kristina Stanojević iz Karate kluba „Želja Ipon“ iz Srebrenice učestvovat će na Evropskom karate prvenstvu u Finskoj zahvaljujući podršci Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo. Ove tri djevojčice nedavno su u Bugojnu kao kata tim osvojilie prvo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

„Zahvalni smo BBI banci koja je podržala naše takmičarke i odlazak na Evropsko prvenstvo. Bez ove podrške naše talentovane i vrijedne takmičarke ne bi imale priliku pokazati svijetu šta znaju i kako jedan kata tim iz Srebrenice zajedničkim snagama može stati u rang i velikih evropskih klubova. Naše, Merjem, Aldijana i Kristina, kao kata tim, iza sebe imaju osvojene zlatne medalje na državnom i balkanskom takmičenju. Svakodnevno vježbamo i očekujemo da se iz Finske vrate sa medaljama“, kaže Kristina Milošević, trenerica koja je Karate klub „Želja Ipon“ osnovala prije osam godina.

Ova aktivnost podrške članicama državne karate reprezentacije realizirana je u saradnji sa Kabinetom člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefika Džaferovića i u koordinaciji sa Damirom ef. Peštalićem, glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici.

„Kao odgovorna institucija osim naših redovnih poslovnih aktivnosti realizujemo i brojne inicijative usmjerene na doprinos društvenoj zajednici u kojoj poslujemo. Podrška mladim sportiskinjama koji će predstavljati našu državu na evropskom takmičenju jedna je od tih aktivnosti. Naš uspjeh želimo podijeliti sa lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Nadamo se da će se srebrenički tim iz Finske vratiti sa medaljama“, saopćili su iz BBI banke, izrazivši zahvalnosti klijentima koji prepoznaju značaj aktivnosti i podržavaju ih svojom lojalnošću.

Iz BBI su istakli kako im je posebno drago što KK „Želja Ipon“ njeguje multietničnost u Srebrenici i kroz razvoj mladih sportista daju nadu za prosperitetniju budućnost nadolazećih generacija.