Naslovnica Dobre priče Kako da dnevnu sobu pretvorimo u kino salu?

Kako da dnevnu sobu pretvorimo u kino salu?

Večernje gledanje filmova je idealan način da se relaksiramo kod kuće, a u bliskoj budućnosti nam je manje-više zagarantovano da ćemo imati dovoljno vremena da pregledamo sve filmove koje smo oduvijek željeli ili da „bindžujemo“ omiljene serije. Vrijeme je da zaboravimo da samo u kino salama možemo da imamo savršen užitak gledanja. U nekoliko jednostavnih koraka, možemo stvoriti idealne uslove i atmosferu bioskopa čak i u stanu. Iz kompanije LG stiže nekoliko korisnih savijeta kako da baš taj autentičan kino doživljaj kreirate u dnevnoj sobi.

Napravite savršenu atmosferu

Volimo da idemo u kino jer se odvojimo od svakodnevnog okruženja kako bismo se udubili u željeni film sa savršenom slikom i zvukom, a takav ambijent možemo da imamo i kod kuće! Kreirajte idealne uslove za gledanje filma – nađite najudobnije mjesto u stanu, sve drugo ostavite po strani na nekoliko sati (čak i mobilni telefon), isključite se iz spoljnog svijeta i posvetite punu pažnju filmu.

Ozbiljno prionite na grickalice

Nema sumnje da je teško nadmašiti kokice u kinima, ali kućni uslovi nam daju priliku da budemo kreativni. Ako želimo da uštedimo vrijeme na spremanju, najbrži način kokanja je preko mikrotalasne, a što se dodataka tiče, ograničeni smo samo sopstvenom maštom: puter može biti kombinovan sa karamelom, raznim začinima ili čak bijelim lukom. Možete pomiješati nachose sa mljevenim mesom, začinima ili topljenim sirom, ali ako biste radije neku zdraviju alternativu, probajte da napravite vegetarijanski čips.

Pametni TV umjesto kino platna

Televizori su u većini dnevnih soba uglavnom postavljeni u sredini prostorije, uz to su i najveći ekrani u stanu, tako da gledanje serija i filmova na laptopu nema smisla, a ako imate pametan TV, nećete ni imati potrebu za laptopom. Na primjer, webOS sistem kompanije LG omogućava trenutni pristup platformama poput HBO GO, APPLE TV, Apple TV+ ili Netflix. Ako želite savršen kvalitet slike, potražite materijal koji podržava Dolby Vision od streaming platforma ili odaberite uređaj koji će zasigurno dočarati filmsko iskustvo baš onako kako je režiser zamislio. Holivudski filmski stručnjaci koriste LG OLED televizore kao reference za kućno gledanje.

Profesionalni zvuk, čak i kod kuće

Kvalitet zvuka je ključni dio svakog pravog bioskopskog iskustva. Ako nemate kompletan kućni sound sistem, ne brinite, jer na novijim televizorima možete podesiti zvuk kako vam odgovara, a ako imate soundbar zvučnike možete čuda da napravite i da uštedite prostor. Uz sve to, neki uređaji, poput LG-jevih zvučnih projektora mogu automatski da podese idealan zvuk u odnosu na sobu u kojoj se nalaze. Ono što je Dolby Vision za sliku, to je Dolby Atmos za zvuk u šta se i sami možete uveriti. Tehnologija koja je originalno bila namijenjena kinima sada donosi bioskopski zvuk i sliku u vaše domove.

Filmska projekcija u vašoj dnevnoj sobi

Ako želite pravu intimnu atmosferu, razmislite o nabavci kućnog projektora, jer sada možete koristiti uređaje sa 4K rezolucijom kod kuće. Današnji projektori laki su za nošenje, pa je jednostavno da im promijenite lokaciju, ako biste željeli da gledate filmove u spavaćoj sobi. Sa malim projektorom, mogućnosti su skoro neograničene. Na primer, sa LG CineBeam projektorima, možete da projektujete sliku i na plafon, a zahvaljujući pametnim funkcijama koje su ugrađene, možete da gledate omiljene serije na Netflix-u jednim klikom na dugme.

Ne zamarajte oči

Ponekad može da se desi da nas, nakon duge noći gledanja u televizor, zahvati premor i boli glava. Iako smo navikli da u kinima gledamo film u potpunom mraku, to nije preporučljivo i u kućnim uslovima. Kontrast mračnog okruženja i osvetljenog ekrana umara, tako da bi bilo dobro da imate neko diskretno osvetljenje blizu TV uređaja.