Naslovnica Posao Javni poziv privrednim subjektima u cilju plasiranja kreditne linije uz subvenciju kamatne...

Javni poziv privrednim subjektima u cilju plasiranja kreditne linije uz subvenciju kamatne stope od strane Općina Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo obavještava privredne subjekte sa sjedištem na području ove općine da je na zvaničnoj web-stranici Sberbank BH d.d. https://sberbank.ba/bs/javni-poziv-privrednim-subjektima-u-cilju-prikupljanja-prijava-za-odabir objavljen “Javni poziv privrednim subjektima u cilju prikupljanja prijava za odabir korisnika kreditne linije Sberbank BH d.d. Sarajevo i Općine Novi Grad Sarajevo za plasiranje kreditne linije uz subvencioniranje kamate od strane Općine Novi Grad Sarajevo”. 

Ukupan plasman Sberbanke d.d. za privrednike ove općine iznosi do 20 miliona KM. Privrednim subjektima su na raspolaganju kreditna sredstva u maksimalnom iznosu do 500.000,00 KM, s rokom dospijeća i do 3 godine (36 mjeseci), uz mogućnost korištenja grace perioda do 6 mjeseci.

Visina kamatne stope za korisnika kredita iznosi 0 %, nakon subvencije kamatne stope od strane Općine u iznosu od 2,85 %. Naknada za obradu zahtjeva je 0,35% jednokratno unaprijed od iznosa kredita. Uslov za povrat kamatne stope jeste zadržavanja postojećeg broja zaposlenika kao prije kreditiranja, a što će Banka utvrđivati na kvartalnom nivou.

Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva mogu se dobiti pozivom na telefone: 033 294-700 i 033 954-700 i e-mail: [email protected].