Naslovnica Lifestyle IPL metoda kod kuće je doista sigurna i bezbolna

IPL metoda kod kuće je doista sigurna i bezbolna

Od davnina kada su se kreirali standardi ljepote, žene se najviše brinu oko jedne stvari – kako imati lijepu, njegovanu i savršeno glatku kožu? Britvice daju jednokratne i često nezadovoljavajuće rezultate, vosak i šećer su sinonim za bol koja se gotovo ne može izdržati, dok u depilacijske kreme nismo vjerovali niti kada su bile vrlo popularne. Nadražena i crvena koža, popucale kapilare i urasle dlačice samo su neki od problema s kojima se susreću žene koje vode svakodnevnu bitku s dlačicama. Zahvaljujući tehnologijama u estetskoj i korektivnoj dermatologiji, od 1994. godine razvijena je IPL metoda. U počecima se IPL metoda uklanjanja dlačica mogla obaviti isključivo u poliklinikama, a danas to možemo obaviti u toplini svoga doma, kada god poželimo, uz pomoć uređaja Philips Lumea.

Upravo uređaj Lumea koji se upotrebljava u kućnom okruženju koristi  filtere koji propuštaju samo one valne duljine kojima je target taman pigment u korijenu  dlake. Korijen dlake pod utjecajem IPL -a ostaje u fazi mirovanja tako da je rast dlačica na duže vrijeme zaustavljen ili znatno usporen. Tretman djeluje na dugotrajnu redukciju rasta dlaka i odgovara svakom tipu kože.

Osim što Lumea utječe na smanjeni rasta dlačica, iritacija kože i urasle dlačice uz korištenje IPL metode gotovo su stvar prošlosti. Zamislite da se uz pomoć samo jednog uređaja zauvijek riješite problema s dlačicama i to potpuno bezbolno. Kako zapravo nastaju urasle dlačice? Zbog nepravilnog smjera rasta i krivog tretiranja kože depilacijom, dlačica ostaje ispod kože, uvije se i iritira okolinu, te na kraju izaziva upale različitog stupnja. Mjesta s uraslim dlačicama postaju hrapava, izbočeno bolna, ljuskavo crvena, a s vremenom i tamno smeđa.

Kako bismo izbjegli svaki oblik iritacije kože kod depilacije i razvoj uraslih dlačica savjetuje se IPL epilaciju redovito provoditi kao kućni tretman održavanja.

Korištenje Philips Lumea IPL uređaja je jednostavno, djelotvorno i nakon prva 4 tretmana koja se provode svaka 2 tjedna, proces postane manje intenzivan i dovoljno je jednom u mjesec dana koristiti uređaj radi optimalnih rezultata. Prije svakog tretmana kožu je potrebno izbrijati te ne izlagati suncu dan prije, i dva dana nakon tretmana. Korištenje IPL uređaja je jednostavno, svega 15 minuta je dovoljno za tretman na svim dijelovima tijela zahvaćenim dlačicama, a uz Lumeu dolaze i 4 nastavka prilagođena različitim dijelovima tijela – za lice, pazuhe, bikini zonu i noge.

Tretman se provodi u četiri koraka: prije tretmana potrebno je obrijati područje koje želimo tretirati i nakon toga na uređaju odrediti senzor za ton kože. Treći korak je okretanje uređaja okomito na tretirano područje, a četvrti polako i jednolično povlačiti uređaj preko područja koje želimo tretirati.

Osim što uz uređaj dolaze upute za korištenje, navedene su i nijanse kože te boja dlake koja je pogodna za korištenje Lumea IPL uređaja. Funkcionira na prirodno tamnoplavim, smeđim i crnim dlačicama te na tipovima kože od vrlo svijetle do tamnosmeđe. Što je veći kontrast između boje dlačica i nijanse kože, to je IPL učinkovitiji. Međutim, Philips Lumea ne može se upotrebljavati za tretiranje sijedih, svijetloplavih ili crvenih dlačica jer je u njima koncentracija melanina niska pa tretman nije učinkovit.

Ukoliko se odlučite za kupovinu Philips Lumea IPL uređaja, isti možete naručiti putem webshopa.

#lumea #IPL #Philips