Naslovnica Dobre priče Humanitarni koncert “Rotary za izvrsnost”

Humanitarni koncert “Rotary za izvrsnost”

Rotary Club Sarajevo po deveti put organizuje humanitarni koncert pod nazivom “Rotary za izvrsnost” koji će se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo održati 11.3.2022. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu, sa početkom u 20:00 sati.

Sretni smo i ponosni što ćemo ovu večer uživati uz mnogobrojne sevdalinke u izvedbi benda Divanhana, a kao gost nastupit će i prvak sarajevske opere, Marko Kalajanović.

Divanhana je bosanskohercegovački sevdah bend koji izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa pažljivim fokusom na sevdalinci. Ovom prilikom, grupa Divanhana će izvest i svoj novi, četvrti studijski album simboličnog imena „Zavrzlama“.

Budući da smo u protekle dvije godine bili spriječeni organizovati ovaj, za nas posebno važan, humanitarni koncert, na ovaj način obilježavamo 90 godina postojanja Rotary kluba Sarajevo i 20 godina njegovog reosnivanja. U sklopu projekta „Rotary za izvrsnost“ već dugi niz godina stipendiramo istaknute, izvrsne sarajevske srednjoškolce. Stipendirali smo preko 200 mladih ljudi koji su imali priliku učestvovati na programima mentorstva i sami organizovati projekte u svojoj lokalnoj zajednici.

Ovogodišnji koncert realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, a kao i svake godine, svi prihodi od koncerta namijenjeni su stipendiranju učenika i studenata u tekućoj i narednoj školskoj godini. Pridružite nam se i svojom donacijom uveličajte projekt stipendiranja, a svojom prisutnošću obogatite humanitarni koncert i uživajte u sevdahu!

Za rezervacije i dodatne informacije, kontaktirajte nas putem email-a [email protected]