Naslovnica Preporučujemo Hommage, prva samostalna izložba Emine Lagumdžije u Zvonu

Hommage, prva samostalna izložba Emine Lagumdžije u Zvonu

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono sa zadovoljstvom vas poziva na otvaranje prve samostalne izložbe autorice Emine Lagumdžije pod nazivom “Hommage”.
Izložba će biti otvorena u utorak, 16. novembra u 19:00 sati u Galeriji Zvono/ prostor Galerije Charlama Depot.
Na izložbi će biti predstavljeni fotokolaži, a njen naziv sugeriše temu kojoj je autorica posvećena, riječ je o interpretaciji autora čiji fotografski opus i temu stvaralaštva pokušava izraziti na savremen i njoj blizak način.
“Prikazani fotokolaži daju pečat svakom autoru-fotografu. U vizuelnom zapažanju fotokolaža možemo uvidjeti i indirektno prisustvo Op art stila zbog samih mogućnosti tehnike digitalnog kolaža koji omogućava neograničeno eksperimentisanje pri njegovom kreiranju“, ističe Lagumdžija.

Emina Lagumdžija je rođena 16. januara 1995. godine u Sarajevu gdje je završila i Srednju školu primijenjenih umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti, Odsjek za grafički dizajn.
Od 2019. godine članica je ULUPUBiH-a i dobitnica je tri nagrade za vizuale u oblasti dizajna (plakati i znak). Do sada je svoje radove predstavljala na kolektivnim izložbama u zemljama regije, Italiji i Francuskoj.
U 2021. godini jedan od njenih plakata ulazi u selekciju od 30 finalista od dostavljenih 900 radova dizajnera širom svijeta na aktivističkom konkursu “Free Patrick Zaki” u organizaciji Amnesty International (Poster For Tomorrow). Trenutno radi u agenciji “Via Media” kao grafička dizajnerica. Najviše djeluje u oblasti aktivističkih plakata, brending dizajna, fotografije i tipografije.
Izložba “Hommage” biće otvorena do 5. decembra 2021. godine.