Naslovnica Posao Hifa Petrol – Najpoželjniji poslodavac u 2020. godini

Hifa Petrol – Najpoželjniji poslodavac u 2020. godini

Najuspješnija naftna kompanija u BiH – Hifa Petrol, osvojila je prvo mjesto kao Najpoželjniji poslodavac u sektoru Nafte i plina u 2020. godini. Također, Hifa Petrol plasirala se na 2. mjesto u ukupnom poretku TOP 10 kompanija u BiH u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju. Hifa Petrol je  već šesti put zaredom nosilac ovog prestižnog priznanja koje dodjeljuje MojPosao.ba.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca prethodilo je višemjesečno istraživanje u kojem su učestvovali ispitanici iz cijele Bosne i Hercegovine. Istraživanje je provedeno u dvije etape i to početkom i krajem 2020. godine, odnosno prije i tokom pandemije Corona virusom. Prvo istraživanje se odnosilo na izbor Najpoželjnijeg poslodavca, a drugo istraživanje je rađeno pod nazivom Za koga biste željeli raditi u 2020. godini. Na konačan izbor najpoželjnijeg poslodavca utjecali su rezultati oba istraživanja.

„Ponosni smo na činjenicu da smo i ove godine ponijeli titulu najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini u kategoriji Nafte i plina, te uz to priznanje osvojili i 2. mjesto u ukupnom poretku svih kompanija koje posluju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ovogodišnje priznanje Najpoželjniji poslodavac za nas ima poseban značaj jer je 2020. bila godina velikih izazova. Drago nam je da je veliki broj građana prepoznao trud i zalaganje koje smo utkali u svaku poru našeg poslovanja. Snaga i ključ našeg uspjeha su upravo naši uposlenici kojima pružamo kvalitetne uslove rada, pozitivno i sigurno radno okruženje, dobar tretman i konstantno usavršavanje – izjavili su iz kompanije Hifa Petrol.                        

Tokom pandemije Corona virusom Hifa Petrol je veliku pažnju posvetila sigurnosti kako svojih uposlenika, tako i kupaca. Visok nivo odgovornosti i poštivanje higijenskih mjera ukazuju da su im sigurnost i zdravlje ljudi na prvom mjestu.

Hifa Petrol zapošljava preko 400 uposlenika i uvijek pruža priliku mladim i talentovanim ljudima. „Trenutno imamo raspisan konkurs za pripravnike, te je ovo ujedno i poziv mladim ljudima da se jave, steknu svoje prvo radno iskustvo, a najuspješniji će dobiti mogućnost dugoročnog zaposlenja nakon isteka pripravničkog staža“ – saopćili su iz Hifa Petrola.