Naslovnica Istaknuto Gejming preporuke za sve uzraste

Gejming preporuke za sve uzraste

U posljednjih nekoliko mjeseci, popularnost video igara kao vida razbibrige porasla je širom svijeta. Osim što su zabavne, video igre mogu da nam pruže pravo društveno iskustvo, bilo da se igramo sa prijateljima ili da online odmjeravamo vještine sa neznancima. Izbor je ogroman, tako da će početnicima vodič kroz svet igara biti od koristi, a kompanija LG je ponudila nekoliko savjeta u zavisnosti od toga sa kim želite da provedete vrijeme.

Takmičenje sa prijateljima

Pored toga što je sjajna rekreacija, igranje sa prijateljima umije da bude i ozbiljna mozgalica. Neredovni igrači mogu da se podsjete mladosti i odlete u 90-te sa Mario Kart Tour, a za one kompetetivnije preporučuje se mobilna verzija PUBG. Ovakve igre su kompleksnije, pa je preporučljivo igrati ih na telefonu sa dvojnim ekranom, tako da jedan ekran služi kao kontroler, dok na drugom možemo neometano da igramo. Kada želimo nekom od naših prijatelja da dodamo još 4 karte, tu je poznati UNO koji možemo da igramo preko telefona, a tokom igre je omogućen i chat svih učesnika.

Nova virtuelna prijateljstva

Ako niko od prijatelja ne može da se igra sa vama, sklapajte nova prijateljstva preko popularnih igara za više igrača poput World of Warcraft ili League of Legends. Ova posljednja mjesečno ima 110 miliona redovnih igrača. Prednost PC igara je u tome što ne morate mnogo da investirate u opremu. Za početnike je sasvim dovoljno da imaju računar sa prosečnim performansama, miš i tastaturu, slušalice sa mikrofonom i stabilnu internet konekciju. Bilo bi dobro da imate monitor minimalnog prečnika od 27 inča, koji može da podrži FullHD kako biste u potpunosti mogli da uživate. U kompaniji LG, postoje posebni monitori sa imenom UltraGear, specijalno namijenjeni gejmerima, jer podržavaju idealne rezolucije koje upotpunjuju igračko iskustvo.

Igra od kuće sa porodicom

Ako imate konzole, vaš pametan TV može postati gejmerski, posebno ako su u pitanju OLED televizori kompitabilni sa G-Sync. Oni su idealni za grafički zahtjevnije igre, tako da nema sjeckanja tokom igranja i gde su i najmanji detalji vidljivi, čak i tokom brzog pokreta slike. Ako cijela porodica želi da učestvuje, a nemate dovoljno džojstika, imajte na umu da neke igre podržavaju upravljanje telefonom. JackBox Party Packs je idealan primjer, jer sadrži mnoštvo igara idealnih za porodično druženje. Ukoliko ste daleko od svojih najmilijih, tradicionalne prodične igre preko telefona, poput jezičkih slagalica kao što je Scrabble Go ili Game of life, su idealan način da se zbližite.

Ljubav je igra

Večernje raspoloženje će vam garantovano biti bolje ukoliko se igrate sa voljenom osobom, umjesto da stalno gledate filmove. Kao što je slučaj sa već pomenutim JackBox Party Packs, postoje i mnoge druge zabavne igre koje zajedno možete igrati koristeći džojstik ili telefon. Od konzolskih igara izdvajamo Overcooked, gde je neophodan ozbljan timski rad kako bi nadgledali virtuelne kuhinjske poslove. Human fall flat je malo zahtjevnija mozgalica koja će sigurno započeti zanimljive rasprave o zakonima fizike. Ako su pucačke igre preferencija obje strane, preporučujemo Gears of War ili Borderlands.

Igranje sa bakama i dekama

Iako se i dalje preporučuje distanciranje od starijih osoba, možemo se zajedno igrati online, za šta nam je sasvim dovoljan običan pametan telefon. Za one koji misle da su igre samo za djecu, savjetujemo da probaju aplikacije za razvoj memorije, kao i igre koje se mogu samostalno igrati, a koje prema istraživanjima, služe kao odličan mentalni trening kod starijih osoba. Bilo bi dobro ako biste svoje starije uključili u jednu ovakvu aktivnost, a ako ne uspije, tu su uvijek svima dobro poznate tradicionalne igre – Tetris, Sudoku ili Šah.

Uvijek je poželjno da podijelite svoja igraška iskustva sa prijateljima, kako biste i druge inspirisali. Najnoviji online izazov se zove CouchCup (kup na kauču) gde korisnici dijele fotografije pobjedničkih trenutaka tokom igaranja koristeći #CouchCup.