Naslovnica Posao Fondacija 387: Dig.IT program podrške poduzetnicama

Fondacija 387: Dig.IT program podrške poduzetnicama

Osnivačica ste biznisa u BiH ili imate biznis ideju? Želite unaprijediti prodaju i povećati vidljivost vašeg biznisa, kao i savladati korištenje različitih digitalnih alata i usvojiti nova znanja i vještine koje će vam olakšati poslovanje? Onda je Dig.IT program za vas!

Fondacija 787 uz podršku Američke ambasade u BiH u periodu od septembra 2021. do februara 2022. godine implementira šestomjesečni program podrške pod nazivom Dig.IT, koji će okupiti 20 preduzetnica i žena koje imaju tek poslovnu ideju i obavljaju svoje prve poslovne aktivnosti.

Odabrane učesnice će proći intenzivnu obuku koja će se sastojati od ukupno 3 radionice uživo i kratkih edukativnih sesija u online formatu, koje će obuhvatati razne teme iz oblasti digitalizacije i učinkovitog korištenja besplatnih i pristupačnih digitalnih tehnologija i alata za unaprjeđenje poslovanja i vidljivosti biznisa.

Pored edukativnih sesija i usvajanja važnog znanja i vještina, učesnice će biti u mogućnosti osvojiti i vrijedne nagrade!

Tako će kao završni događaj Dig.IT programa biti organizovano i interno pitch takmičenje, u sklopu kojeg će najuspješnija učesnica bit nagrađena besplatnim profesionalnim fotografisanjem i (re)brendiranjem svog biznisa, koje će u saradnji s preduzetnicom realizirati uspješni bh. fotografi/kinje i dizajneri/ce. Ova nagrada ima za cilj omogućiti preduzetnicama još veći poticaj za razvijanje svog biznisa, te unaprjeđenja digitalnog prisustva i vidljivosti na tržištu.

Glavni cilj ovog u potpunosti besplatnog programa jeste da preduzetnice iz svih dijelova Bosne i Hercegovine steknu nova znanja i vještine u oblasti digitalizacije biznisa i korištenja esencijalnih digitalnih alata za vođenje biznisa, tima, kao i upravljanja podacima, što će im omogućiti konkretne pozitivne rezultate relevantne i primjenjive na njihovo poslovanje.

Digitalizacijom, unaprjeđenjem digitalnih kompetencija preduzetnica i pravilnom upotrebom digitalnih alata, biznisi dolaze do poboljšane interakcije s kupcima, transformacije proizvoda i usluga, povećanja prodaje i prepoznatljivosti, ali i rasterećenja samih zaposlenika/ca.

Također, po završetku programa, učesnicama će biti dodijeljen i zvanični certifikat kao potvrda o stečenim kompetencijama i vještinama iz oblasti digitalizacije kroz neformalno obrazovanje, a koji će moći nastaviti koristiti u svojim budućim poslovnim aktivnostima.

Prijave za Dig.IT program su otvorene od 20.08. do 05.09.2021. godine do ponoći, a sve što je potrebno da uradite kako biste se prijavile za učešće u programu jeste da popunite prijavni obrazac.