Naslovnica Posao FLYBOSNIA sa ponosom najavljuje nastavak operacija

FLYBOSNIA sa ponosom najavljuje nastavak operacija

Od osnivanja do danas FLYBOSNIA je kompanija čija je misija spona sa svijetom i poticaj razvoja privrede i obezbjeđenja sigurnog prevoza putnika i tereta uz visokokvalitetne i troškovno efikasne usluge iz područja zračnog prometa.

Iza nas je težak period, obilježen pandemijom, obustavom ili smanjenim brojem operacija, te opravkom od posljedica koje su naročito pogodile civilnu avijaciju. FLYBOSNIA je ispunila svoju svrhu flag carrier-a onda kada je bilo najpotrebnije- organizovali smo repatriacione letove za bh državljane koji nisu imali način povratka u državu, humanitarne cargo letove, bili smo na usluzi državi i građanima. Ponosno smo nosili zastavu Bosne i Hercegovine u Švedskoj, Italiji, Rusiji, Kazahstanu, Kini, Saudijskoj Arabiji, UAE, Kuvajtu i mnogim drugim zemljama. Pokazali smo koliko je bitno, onda kada sve stane, imati aviokompaniju u svojoj državi.

Posebno smo ponosni na činjenicu da smo bili podrška u obrazovanju mladih- ustupali smo naše resurse za praktičnu obuku srednjoškolaca, te smo pružili stručno usavršavanje studentima.

Vođeni znanjem i iskustvom u proteklom periodu smo organizovali letove za hodočasnike (Hadždž 2019, Međugorje), za sportske klubove i reprezentaciju, donijeli smo plamen EYOF-a u Sarajevo, povezali Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu sa destinacijama sa kojima nisu bili nikada povezani i na taj način privukli turiste u Bosnu i Hercegovinu, promovisali turističke potencijale države.

U našem kolektivu su profesionalci sa dugogodišnjom karijerom u području avijacije i domaćim i međunarodnim iskustvom. Neki od njih su bili suradnici krovnih organizacija za civilnu avijaciju (ICAO, EASA, BHDCA). Također, razvijamo mlade kadrove koji su spremni odgovoriti brojnim izazovima i uspješno organizovati letove na bilo koje destinacije. Veliku pažnju posvećujemo obuci kao osnovu sigurnosti i pružamo našim kadrovima kontinuiranu i sveobuhvatnu obuku. Pratimo novitete u avijaciji i iste primjenjujemo. Pružamo priliku i cijenimo posvećenost.

Nakon perioda oporavka i stabilizacije sretni smo što imamo priliku reći da smo i dalje tu, nastavljamo gdje smo stali, sa novim kapacitetima i novim linijama. Cijenjeni putnici, poslovni partneri, suradnici, pred nama je nova sezona. Sa ponosom objavljujemo nove linije koje ćemo ponuditi za ljetnu sezonu S22 iz Sarajeva prema: Riyadh, Jeddah, El-Qassim, Manama, Kuwait, Doha, Amman, Muscat, Hurghada. Više informacija očekujte uskoro.