Naslovnica Noviteti Događaj “Ljeto na Vilsu” sinoć zvanično otvoren na Vilsonovom šetalištu

Događaj “Ljeto na Vilsu” sinoć zvanično otvoren na Vilsonovom šetalištu

Sinoć je na najatraktivnijoj sarajevskoj šetnici – Vilsonovom šetalištu upriličeno zvanično otvorenje događaja „Ljeto na Vilsu“.

Brojne Sarajlije, te gosti iz javnog i kulturnog života mogli su uživati u odličnoj svirci „Sarajevo Jazz Guerille“, a uvertira za lijepu muzičku noć bio je nastup dječijeg hora „Princess krofne“ koji je izveo pjesmu „Sarajevo, ljubavi moja“.

Prisutnim gostima se obratio Nedim Lipa, generalni direktor SDC-a.

– Događaj „Ljeto na Vilsu“ je nastao na platformi ljetnog parka Hastahana, kojeg su organizirali Fondacija Sarajevo Navigator i Udruženje građana ZUP Baščaršija, dvije nevladine organizacije koje, pored „Ljeta u parku – Hastahana“, realiziraju Sarajevo Holiday Market, Sarajevo Summer Market, izdaju Sarajevo Navigator i realiziraju Sarajevo Ramazan festival. „Ljeto u parku – Hastahana“ smo koncipirali da bude zabava za cijelu porodicu, tako da će i „Ljeto na Vilsu“ u naredna tri mjeseca, sve do 1. oktobra, ponuditi pregršt zabavnih sadržaja za cijelu porodicu. Hvala našim partnerima i sponzorima, hvala firmi Inlux koja je privatni vlasnik ovog prostora i koja nam je ovaj prostor ustupila, hvala svim dobrim ljudima koji svojom energijom upotpunjavaju ovaj događaj- kazao je Nedim Lipa.

Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, također je pozdravio prisutne i zahvalio se organizatoru na lijepoj atmosferi i uloženom trudu da okupi građane na događaju „Ljeto na Vilsu“.

– Nadam se da će ova priča „Ljeto na Vilsu“ postati tradicionalna i da neće biti samo ljeto na Vilsu, već će biti i zima na Vilsu. U ovom ili nekom drugom prostoru. Energija koju ima SDC i generalni direktor Nedim Lipa je energija koju želimo zajedno donijeti u Općinu Novo Sarajevo i Vilsonovo šetalište. Općina Novo Sarajevo uvijek podržava dobre projekte i želimo da Novo Sarajevo u stvari bude novi centar Sarajeva, da osim građana i građanki Sarajeva i Novog Sarajeva ovdje vidimo i turiste. Uživajte, dobro se zabavljajte i provedite ljeto na Vilsu sa osmijehom- rekao je Hasan Tanović.

„Ljeto na Vilsu“ po prvi put će se dešavati na najatraktivnijoj sarajevskoj šetnici – Vilsonovom šetalištu, u Općini Novo Sarajevo na adresi Filipa Laštrića bb, odnosno na parkingu firme Inlux između Hotela Novotel – Bristol i zgrade Elektroprivrede BiH, a trajat će do 1. oktobra.

„Ljeto na Vilsu“ osmišljeno je da sve do kraja ljeta bude mjesto zabave za Sarajlije i posjetitelje Sarajeva i ponudi atraktivne sadržaje za sve generacije. Događaj započinje gledanjima utakmica EURA 2021. na LED ekranu, uz koje su organizovane i razne druge zanimljivosti posvećene „najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“. Po završetku smotre najboljih fudbalskih klubova Starog kontinenta, manifestacija „Ljeto na Vilsu“ svojim posjetiteljima će svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima ponuditi svirke uživo. Nastupat će klupski muzičari sa repertoarom pop, rock, jazz i blues standarda, a nekoliko puta tokom trajanja manifestacije bit će organizirani i nastupi poznatijih izvođača. Jedan od sadržaja događaja bit će i Ljetno kino, sa programom filmskih klasika za djecu i odrasle. U sklopu „Ljeta na Vilsu“ bit će postavljeni sportski tereni za odbojku i fudbal na pijesku, mali nogomet i košarku, a posebna pažnja bit će posvećena sadržajima za najmlađe.