Naslovnica Lifestyle Đemila Talić Gabriel, ambasadorica Sigurne kuće u Sarajevu: Pružanje pomoći ugroženim kategorijama...

Đemila Talić Gabriel, ambasadorica Sigurne kuće u Sarajevu: Pružanje pomoći ugroženim kategorijama društva obaveza je svih nas

Kako bi obilježila uspješnu saradnju sa Sigurnom Kućom u Sarajevu, čiji je ambasador i za čije se interese bori još od 2016. godine, istaknuta bh. humanitarka i uspješna poslovna žena Đemila Talić Gabriel, u Sarajevu je organizirala prigodno druženje, te još jednom skrenula pažnju na najugroženije kategorije društva u BiH, ali se i zahvalila onima koji su prepoznali njenu inicijativu i podržali rad Sigurne kuće, kao i ostalih udruženja s istim ciljem.

Đemila se ovom prilikom posebno zahvalila Jasmini Mujezinović, direktorici Fondacije lokalne demokratije u okviru koje djeluje Sigurna kuća, te istakla njene napore da već godinama unazad obezbjeđuje sredstva za rad i postojanje Sigurne kuće.

–  Čast mi je zadovoljstvo biti ambasadoricom Sigurne kuće u Sarajevu. I dalje ću se zalagati za pomaganje najugroženijih kategorija društva, žena i djece žrtava nasilja, te osoba s poteškoćama u razvoju. Želim skrenuti pažnju javnosti, ali i cijelog društva na probleme s kojima se svakodnevno susreću, posebno u doba pandemije, kada je situacija u kojoj se nalaze znatno otežana – kazala je Đemila Talić Gabriel.

Istakla je kako je pružanje pomoći najugroženijim kategorijama društva obaveza svih nas.

– Cilj mi je unaprijediti saradnju između udruženja, fondacija i organizacija koja se brinu o ugroženim skupinama društva, posebno ženama i djeci, i predstavnika vlasti, ali i svih onih koji imaju sluha za ovu problematiku – dodala je ambasadorica Sigurne kuće u Sarajevu.

Događaju je prisustvovala i Ivana Prvulović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, koja je u augustu ove godine inicirala potpisivanje Sporazuma o smještaju socijalno ugroženih osoba žrtava nasilja u porodici u Sigurnu kuću – Sklonište za zlostavljane žene i djecu čime su obezbijeđena sredstva za potpuno finansiranje Sigurne kuće u Sarajevu.