Naslovnica Noviteti CineStar Sarajevo najavljuje prve filmske hitove u 4DX dvorani

CineStar Sarajevo najavljuje prve filmske hitove u 4DX dvorani

U četvrtak 26. novembra 4XD dvorana počinje s prvim filmskim projekcijama uz specijalne efekte.

Iz CineStara Sarajevo najavljuju da je implementacija zahtjevne 4DX tehnologije u završnoj fazi, te će od četvrtka 26. novembra za građane otvoriti i posljednju 10. dvoranu sarajevskog multipleksa u Bingo City Centeru. U ovoj dvorani će se u posebnoj 4DX tehnologiji prikazivati hollywoodski blockbuster filmovi, potpuno drugačijeg doživljaja za posjetioca koji će imati dojam da je u samom filmu.

Tako će se na programu od ovog četvrtka premijerno prikazati akcijski horor „Novi mutanti“. Priča je to o pet mladih ljudi s opasnim sposobnostima koji se drže pod zaštitom na tajnoj lokaciji protiv njihove volje. Svaki od njih nosi teret tajanstvene prošlosti i moći koju ne mogu kontrolisati. Kad shvate da su “pod zaštitom” u još većoj opasnosti, i bivaju progonjeni od nadnaravnog zla, njihovi najveći strahovi će se ostvariti. Ovo je jedinstvena i orginalna priča koja nas uvodi u potpuno novi svijet X-mena, drugačija od bilo koje priče iz Marvelovog svijeta. Ton je iznenađujući, žanr je neočekivan, radnja je misteriozna i uznemirujuća, a 4DX efekti unaprijediti će iskustvo gledanja filma kao da ste u filmu.

Do kraja novembra u 4DX dvorani, uz posebne efekte, posjetioci će moći pogledati i Disneyevu avanturu „Mulan“, spektaklularnu epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici. Iako ga je publika već mogla pogledati na filmskom platnu CineStara, najnovija 4DX avantura će sigurno donijeti novi doživljaj filma „Greenland: posljednje utočište“, spektakla katastrofe koji prati dramu čovječanstva. Za najmlađe, na programu je Disneyev animacijski hit „Naprijed“. Već u prvoj sedmici decembra ne propustite pogledati nastavak kultnog zombi horora „Voz za Busan: Zona zombija“, a polovinom decembra stiže i najiščekivaniji hit godine s prelijepom Gal Gadot,  „Wonder Woman 1984“, te akcioni film „Pokajnik“ s Liam Neesonom u glavnoj ulozi.

Šta je 4DX?

4DX je najmodernija tehnologija koju je razvio CJ 4DPLEX vodeći svjetski brend 4D filmske tehnologije za igrane filmove, koji pruža potpuno kino iskustvo. 4DX uključuje slike koje su u sinhronizaciji sa pokretima sjedišta i ostalim specijalnim efektima poput vjetra, magle, mirisa, snijega i još mnogo toga kako bi se pojačala akcija na platnu. Ovo je prvi i vodeći svjetski brend 4D filmske tehnologije za igrane filmove, blockbustere i alternativne sadržaje, prisutan sada već u preko 65 zemalja svijeta i 755 svjetskih kina, a CineStar ju je ekskluzivno doveo najprije u Banja Luku, a sada i u Sarajevo.

Ova najsavremenija tehnologija unaprjeđuje gledanje filma tako da gledalac ima osjećaj da postaje dio filma. Unutar 4DX dvorane, pokretna sjedišta i efekti okoliša poput vjetra, mjehurića i mirisa rade u savršenom skladu s događanjima na ekranu.

S isključivo najboljim tehnologijama, 4DX pokretna sjedišta opremljena su s tri osnovna pokreta – kretanje gore-dole, kretanje lijevo-desno i kretanje naprijed-nazad – koji mogu napraviti beskrajan niz mogućih kombinacija kako bi oponašali aktivnosti poput letenja ili vožnje. Pokretna sjedišta savršeno simuliraju adrenalinsku brzu vožnju, miris guma, kretanje kroz svemir, letenje ili plivanje. Snažni naleti vjetra, vode, mjehurića, magle, kišne oluje i posebni mirisi poput baruta, kafe i ostalih, gledaocima omogućavaju da zaista budu dio filma.

Filmovi više nisu vezani samo na svoja vizualna i zvučna ograničenja. 4DX je korak naprijed u evoluciji odlaska u kino, odvodeći publiku na putovanje u cjelovečernji film, a vješt tim 4DX stručnjaka i programera maksimiziraju osjećaj uključenosti u svaki film, bez da prekorače granice ugodnosti.

U 4DX-u mogu uživati sve generacije, ali postoje neka ograničenja za osobe sa nekim zdravstvenim smetnjama o kojima treba voditi računa. Također ne preporučuje se djeci mlađoj od 4 godine i ispod 100 cm visine, trudnicama, osobama s invaliditetom i sl. Provjerite sve na stranici 

4DX dvorana sarajevskog CineStara je druga u Bosni i Hercegovini, nakon Banja Luke, a čak sedma u regiji ekskluzivno u CineStar kinima.

Više informacija te kupnja ulaznica na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba.