Naslovnica Dobre priče Budi Dobro bez granica

Budi Dobro bez granica

Budi dobro - čini dobro!

U vremenu u kojem živimo mnogi se suočavaju sa izazovima o kojima nisu mogli ni sanjati. Ljudi ostaju bez posla, a i oni koji rade – posebno u sektoru ugostiteljstva imaju sve manja primanja i prihode. Mnoge porodice koje godinama žive na marginama su dodatno socijalno ugrožene. Dok čekamo da država uradi svoj dio posla, mi možemo uraditi nešto konkretno i pomoći. Vodeći se riječima Ana Frank: “Niko nikad nije postao siromašan dajući drugima” pozivamo vas da se uključite u aktivnosti neformalne inicijative DOBRO BEZ GRANICA koja neumorno iznalazi načine kako pomoći ugroženim građanima.

Ekipa DBG (Dobro bez granica) ima nekoliko inicijativa kroz koje su upoznali i pomažu desetine porodica. Pozivamo vas da se priključite akciji Kupi sebi + komšiji, a u nastavku prenosimo ovaj poziv:

Ponovo pokrećemo akciju kupovine “Kupi SEBI + KOMŠIJI”, koja se realizuje tako da kupite prehrambene pakete i iznosu od 10, 15, 20 ili više konvertibilnih maraka, a u skladu sa vašim mogućnostima. Paketi mogu sadržavati namirnice poput: konzervi, tjestenine, brašna (manja pakovanja), šećer, sapun, šampon, ulje, džem itd.
Akcija će se realizovati na 3 načina :
1. Kupite vi, mi vam damo adresu vama najbližeg korisnika i uručujete sami.
2. Ostavljate na naše punktove vaše donacije namirnica uz obaveznu napomenu da je za “DOBRO BEZ GRANICA” (Apoteka Al Hana kod SCC ili salon Cibus kod stare Estrade)
3. Šaljete nam na racun novac ili ostavljate na iste punktove, mi kupujemo i šaljemo sliku kupljenih artikala uz račun.

Više informacija o ovoj akciji potražite OVDJE.

Osim ove inicijative, ekipa Dobro bez granica ima i grupu za aukcijsku prodaju gdje možete kupiti mnoštvo proizvoda, a sredstva od toga su namijenjena socijalno-ugroženim porodicama, posebno samohranim majkama za plaćanje troškova najamnina, režija i ostalih troškova. Link grupe za aukcije: DBG Aukcije

Ukoliko niste u mogućnosti materijalno podržati ovu akciju, podijelite informaciju, pozovite svoje prijatelje da to urade, jer zajedno možemo učiniti više!