Naslovnica Lifestyle Bihaćki bend “Camino Verde” objavio spot za pjesmu “Samo moja stara zna”...

Bihaćki bend “Camino Verde” objavio spot za pjesmu “Samo moja stara zna” (VIDEO)

“Samo moja stara zna” naziv je nove pjesme grupe “Camino Verde” iz Bihaća, za koju su danas objavili i videozapis.

Uz lidera Adu Iftića trenutnu postavu benda čine Nermin Ramić, Adis Midžić i Selvi Lojić.

– Naša nova pjesma donosi neku vrstu emocije koju svako nosi u sebi. Ovakve se pjesme pišu “same od sebe”. Možda će neko reći da je stil ovakav ili onakav, ali nisam o tome ni razmišljao. Vokal koji sam otpjevao prvi put je ostao i sve što smo odsvirali bilo je kao saliveno u ovoj pjesmi. Na snimanjima za spot je sve išlo neuobičajeno glatko, bez ikakvih dosadnih problemčića koji inače prate snimanja. Interesantno je i to da sam prvu verziju pjesme snimio bez instrumenata i meni je bila sasvim ok. Ali, kad sam pustio raji iz grupe, morao je svako dati i dodati nešto u aranžman, tako da mi se sad ova nova verzija uvukla pod kožu – kaže lider grupe Ado Iftić.

Dodaje da je u ovakvom vremenu i prostoru u kojem žive i sviraju ova pjesma nešto najiskrenije što bi mogli ponuditi.

– Na snimanju smo koristili moju prvu gitaru koju sam davno kupio. To je neka poluelektrična gitara, koja je nekad bila svijetlo smeđa, pa mi je onda stari po mojoj želji prelakirao u crvenu boju. Nisam je dugo vidio ni svirao. Skupljala je prašinu negdje na tavanu, i eto sad je prvi put u svom dugom životu odsvirala nešto u studiju i to sami početak ove pjesme.

Spot za pjesmu smo snimali kod nas u Bosni, u Istri i u  Turskoj kod prijatelja u gradu Manavgat. Nadamo se da će se publici svidjeti nova pjesma grupe “Camino Verde” i da će poruka koju želimo poslati doći tamo gdje treba. Ovih dana ćemo izbaciti i par spotova za pjesme koje smo nekad svirali na početku karijere po klubovima tog vremena. Biće tu obrada latino pjesama, romskih, domaćih i stranih, na naš način i sa originalnim aranžmanima. Grupa “Camino Verde” ovom prilikom želi sve najbolje u novoj 2022. godini, da nam budete živi i zdravi i da naredne godine provedete što više vremena sa pravim prijateljima i najmilijima – kaže na kraju Iftić.

Pjesma i spot “Samo moja stara zna” se nalaze na linku: